nieuws
ga voor een multi carrier strategie 4 opties
Warehouse banner

Ga voor een multi-carrier strategie: 4 opties

11-10-2021

De meeste webshops hebben ooit een keuze gemaakt voor één bepaalde vervoerder voor al hun bestellingen. Zonde, want er zitten veel voordelen aan een multi-carrier strategie. Zo werkt het bieden van verschillende opties voor snelheid en het bezorgmoment conversieverhogend (EDC, 2021/2022) en vergroot het je klanttevredenheid.

Is jouw webshop aangesloten bij een verzendplatform als Paazl of heb je de plug-in van de desbetreffende vervoerder geïnstalleerd? Als je tot die tweede categorie ondernemers behoort zul je je waarschijnlijk wel eens afvragen:

‘Hoeveel tijd kost het me als ik een andere bezorgdienst naast mijn huidige wil zetten? En hoe ingewikkeld is dat eigenlijk?’ 

Het antwoord op die vragen luidt: dat is relatief gemakkelijk, afhankelijk van je wensen. Zo zijn er een aantal mogelijkheden om in korte tijd en zonder veel development kosten, bijvoorbeeld Same Day Delivery van Trunkrs, toe te voegen aan je website. In deze blog zetten we de vier meest gebruikte mogelijkheden voor je op een rijtje:

Optie 1: Gebruik een plug-in

De betere vervoerders hebben plug-ins voor de grotere webshop platforms zoals Magento 2 en Lightspeed. Hier kan de webshop over het algemeen kosteloos gebruik van maken. Wanneer je kiest voor een plug-in is het slechts een kwestie van een paar minuten om deze te installeren. Op deze relatief eenvoudige manier heb je een volledige integratie in je eigen webshop. Zowel in de front-end als in de back-end.

Optie 2: Trunkrs Shipping Portal

Het Trunkrs Shipping Portal is een digitale omgeving waarin webshops al hun zendingen kunnen toevoegen, bijhouden en controleren. Het gebruik hiervan is gratis voor klanten van Trunkrs en ontzettend makkelijk te gebruiken, ook zonder IT-kennis. Zo kan je gemakkelijk via een CSV zendingen uploaden, het overzicht bewaren via een dashboard, verzendlabels aanmaken en downloaden en de Track & Trace per pakket bekijken. Binnen 2 minuten is jouw webshop gekoppeld en good to go!

Optie 3: Kies voor een verzendplatform

Bijvoorbeeld een platform als Paazl, nShift of Pakketpartner. Het voordeel van zo’n platform is dat je altijd kunt switchen van vervoerder zonder dat dit je veel tijd of energie kost. Dit geeft je een betere onderhandelingspositie naar de vervoerder en het maakt je flexibeler. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ‘Voor verzending in het binnenland kies ik PostNL, voor het buitenland kies ik DHL en voor avondlevering en Same Day Delivery gebruik ik Trunkrs.’ Dankzij deze flexibiliteit kun je consumenten meer keuzemogelijkheden bieden. Daar zitten wel wat kosten aan, maar dit ga je zeker terugzien in de verhoging van je conversie.

Optie 4: Volledige integratie via API

Een API installeren kost wel iets meer development tijd van de webshop. Maar het zorgt er wel voor dat je alle functionaliteiten maximaal kunt benutten. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf volledig in controle blijft over hoe je de opties laat zien in de check out. Ook kun je er belangrijke data mee genereren. Deze optie is met name geschikt voor webshops die 100+ bestellingen per dag doen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de IT-oplossingen om avondlevering of Same Day Delivery toe te voegen aan je checkout? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen welke optie het best bij jouw situatie aansluit.

Bronnen

E-commerce Delivery Compass 2021/2022