whitepaper
succesvol je webshop uitbreiden naar belgie
Terug
Whitepaper: Uitbreiding van jouw webshop naar België
Whitepaper: Uitbreiding van jouw webshop naar België

WHITEPAPER

Succesvol je webshop uitbreiden naar België

11-10-2022

Online winkelen is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Mede door de coronacrisis heeft e-commerce wereldwijd een groei meegemaakt van meer dan 12%. Dit percentage staat gelijk aan een omzet van € 717 miljard. 

Deze groei zien we ook terug in de Belgische e-commerce markt. Zo blijkt uit onderzoek dat de omzet van Belgische non-food-webshops vorig jaar maar liefst met 91% is gestegen. Zet dit naast de groei van Nederlandse non-food webshops (60,9%) en je ziet direct een interessante ontwikkeling: e-commerce groeit tegenwoordig sterker in België dan in Nederland. 

Van de 11,6 miljoen inwoners telt België 8,1 miljoen consumenten die het afgelopen halfjaar online een aankoop hebben gedaan. Opvallend is dat 87% van de Vlamingen aangeeft graag bij Nederlandse webshops te willen kopen en dat 78% van de Belgische online shoppers gewend is om te bestellen van buitenlandse webshops. 

In ‘t kort: België is een afzetmarkt met veel potentie voor jouw webshop. Dat komt doordat e-commerce er sterk groeit, Belgische consumenten regelmatig bij buitenlandse webshops shoppen en andere Nederlandse webshops als Bol.com en Coolblue je al succesvol voorgingen bij de zuiderburen. Ga direct aan de slag met deze praktische tips!  Vul het formulier in en download de whitepaper.

Door op download te klikken ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden & Privacy policy.

Share the upgrade