Home/Klantcases/
Ventilatieshop

Ventilatieshop boekt al 3 jaar succes door samenwerking Trunkrs

Ventilatieshop is de grootste aanbieder van ventilatie artikelen in Nederland en heeft daarmee al diverse awards gewonnen, waaronder een Shopping Award in 2021 in de categorie Hobby & DIY. Deze awards hebben ze te danken aan hun klantgerichte benadering waardoor ze zowel een beginnende klusser als professional advies op maat kunnen geven.

Christiaan Jansen, Commercieel Directeur van Ventilatieshop

Wie is Ventilatieshop?

Ventilatieshop is in 2000 begonnen als leverancier voor installatiebedrijven. In 2011 hebben ze hun winkel in Ede opengesteld voor zowel professionals als consumenten en in 2012 startten ze hun webshop. De webshop begon klein, maar ondertussen hebben ze ruim 100.000 producten op voorraad in hun magazijn van 4500 vierkante meter. We spraken met Christiaan Jansen, Commercieel Directeur van Ventilatieshop. “De webshop is begonnen vanuit het idee: waarom zouden we niet aan consumenten kunnen verkopen? Toendertijd had je bij de bouwmarkten maar een beperkt aanbod voor een hoge prijs. Jeroen (oprichter van Ventilatieshop) zag daar potentie in en richtte een webshop op.”. Hij bleek gelijk te hebben en de vraag naar ventilatie artikelen bleef toenemen. Christiaan vult aan: “Dit heeft als resultaat dat wij nu ruim 15.000 bestellingen per maand versturen”. 

Van beginner tot expert

Het afgelopen jaar voerde Ventilatieshop veel optimalisaties uit. Zo hebben ze bijvoorbeeld hun inpakstation compleet vernieuwd waardoor ze hun orders twee keer zo snel kunnen wegwerken. “Een jaar geleden hadden we rond deze tijd op sommige dagen 800 orders en dan was het een uitdaging om alles te verwerken, maar sinds onze inpakstraat vernieuwd is kunnen we met gemak 1700 orders wegwerken”. Ook kreeg hun webshop een compleet redesign, waardoor het nu nog makkelijker is om de juiste producten te vinden. Christiaan vertelt: “We hebben nu uitgebreide filters toegevoegd op onze webshop waardoor je op bijvoorbeeld materiaal, formaat en merk de juiste onderdelen gemakkelijk kunt vinden. Daarnaast staat er bij ieder product zo veel mogelijk informatie. Zoals filmpjes van het product, downloads van de specificaties maar ook instructies hoe je een badkamer ventilatie installeert”. Hij vult aan: “We proberen iedere klant zo goed mogelijk te helpen, van beginner tot expert”. 

De klant staat voorop

“We testen veel en op basis van die resultaten kunnen we onze klanten online een persoonlijke ervaring geven”. Dit serviceniveau is niet beperkt tot de webshop zelf. “We weten welke behoeftes onze klanten hebben qua klantenservice en levering. Daarin proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij hun wensen”. Daarom bestaat de klantenservice uit ‘Ventilatie Specialisten’ die iedere vraag kunnen beantwoorden. “Soms krijgen ze zelfs een bouwtekening opgestuurd. Dan geven we persoonlijk advies en maken we een offerte op met alle producten die ze nodig hebben”. Christiaan vult aan: “Deze persoonlijke benadering in combinatie met de juiste bezorging zorgt voor een hoge klanttevredenheid. Dat heeft ons een review score van 9.2 opgeleverd”.

Bezorging als verlengstuk

“De verzending is echt een verlengstuk van je dienstverlening. Het stopt niet in de check-out, maar pas als het pakketje goed bij de consument is aangekomen” vertelt Christiaan. “Vroeger hadden we Same Day delivery echt als extra service, maar onlangs hebben we onze check-out zo ingesteld dat het de consument niets extra kost. We merkten meteen een stijging van 30% voor Same Day delivery orders”. Christiaan vult aan: “Met Same Day delivery heb je het pakket binnen een halve dag in huis, waarom zou je dan nog naar de bouwmarkt rijden?”. Niet alleen de snelle levering spreekt consumenten aan, maar ook het serviceniveau van Trunkrs. “Die stijging komt natuurlijk ook door de mogelijkheden die Trunkrs biedt in de Track en Trace en dat je precies weet wanneer het pakketje aankomt. Dit scheelt bij ons zeker 10% aan klantenservice vragen”. 

 

“Als we onze pakketten meegeven met Trunkrs, dan weten we zeker dat het goed komt”

 

“We vinden het prettig om niet afhankelijk te zijn van slechts één vervoerder, daarom gebruiken we er twee naast elkaar. Andere vervoerders lieten ons wel eens in de steek tijdens piekperiodes. Dan belden we Trunkrs”. Trunkrs is flexibel ingesteld en daarom is in overleg veel mogelijk. Dat beaamt Christiaan: “Bij Trunkrs is het nooit een probleem om wat extra pakketten op te halen, ze zorgen gewoon dat het geregeld wordt”. 

Samenwerking met Trunkrs

Christiaan is heel positief over de samenwerking: “Als er iets is bij Trunkrs, dan wordt er naar gekeken en over meegedacht hoe we het op kunnen lossen”. Hij vervolgt: “De samenwerking is echt persoonlijk”. 

 

“Wat ons betreft klopt de Trunkrs Promise voor 100%” 

 

Ventilatieshop koos voor de dienstverlening van Trunkrs vanwege de betrouwbaarheid. “Als er bij een order iets niet goed is gegaan bij de eerste bezorgpoging, dan kiezen wij ervoor om de juiste producten met Trunkrs na te sturen. Dan weten wij zeker dat het goedkomt”. Al ruim drie jaar bezorgt Trunkrs de pakketten van Ventilatieshop en samen groeien ze door. “We zijn van plan om onze orders te verdubbelen in de aankomende jaren. We hoeven ons geen zorgen te maken over het verzenden van de pakketten. Met Trunkrs kunnen ze toch wel mee”.

image 17 (1)

Meer conversie door meer tevreden klanten?

Samenwerken