over ons

Wij zijn Trunkrs

Trunkrs is de betrouwbare same day en next day bezorgservice van Nederland en Vlaanderen. Pakketbezorging is het eerste fysieke contactmoment tussen klant en webshop, hoe positiever die ervaring hoe completer de klantbeleving. Daar staan wij voor. Wij hebben een duidelijke visie op duurzaamheid. We kijken steeds verder dan onze eigen footprint en maken optimaal gebruik van bestaande middelen. In 2025 willen wij volledig uitstootvrij bezorgen.

about-page personabout-page person-1about-page person-2about-page person-3about-page person-4about-page person-5
about-page person-smallabout-page person-small-1about-page person-small-2about-page person-small-3
 • 450+
  koeriers door heel Nederland
 • 270+
  aangesloten webshops
 • 250.000+
  pakketjes per maand
 • 5.000.000+
  bezorgingen sinds 2015
 • 99%
  succesvolle bezorging bij de eerste afleverpoging
Quotation Marks
Het creëren van de ultieme bezorgexperience, dat is onze missie. Om die missie te laten slagen hebben wij de handen ineengeslagen om het allerbeste team samen te stellen. Dit team zorgt er elke dag opnieuw voor dat onze aangesloten webshops en consumenten de best mogelijke service ervaren.
Jan Wijn Photo
Jan WijnCEO
Team Trunkrs
Get an upgrade. Go Trunkrs.
Onze waardes
Premium

Onze premium bezorgservice, ook wel de Trunkrs upgrade, is de reden waarom iedereen voor Trunkrs moet kiezen. Onze servicegerichte aanpak voor zowel de webshop als de consument in de last mile maakt jouw customer journey compleet.

Innovatie

Trunkrs is constant bezig om het bezorgproces slimmer, groener en efficiënter te maken. Van een betere bezorg-app voor onze partners tot innovatieve Track & Trace oplossingen voor consumenten. Net dat stapje meer en net dat tikkeltje anders.

Vertrouwen

Wij doen wat wij beloven. Deze belofte zie je terug in het volledige bezorgproces van Trunkrs. Door altijd transparant en daadkrachtig te zijn, behouden we het vertrouwen van onze partners en hun klanten.

Duurzaam

Duurzaamheid is een ontzettend belangrijke pijler voor Trunkrs. Wij maken de hele bezorging een stukje groener door zo veel mogelijk gebruik te maken van bestaande middelen. Daarnaast zijn we druk bezig om eind 2025 alle pakketten 100% uitstootvrij te bezorgen.

Onze Milestones
Slide 1 of 5
 • top-line-milestone
  2015
  Opgericht
  Begin 2015 realiseerden de oprichters Jan en Dimitri dat de e-commerce bezorging duurzamer kon. Ze slaan de handen in een en creëeren een crowdsourced delivery platform. Het prototype van Trunkrs is geboren. Naast de behoefte aan duurzame bezorging, blijkt de markt ook te snakken naar snelle en flexibele bezorging. Trunkrs begint daarom verder te bouwen aan een lokale oplossing - in de regio Utrecht - om flexibeler en sneller pakketten te bezorgen.
 • top-line-milestone
  05-2019
  Investering Ponooc
  Crowdsourced delivery blijkt niet volledig aan te sluiten op de behoeftes van de markt. In September 2018 ontwikkelt Trunkrs zich - met behulp van investeringen van AKEF en aandeelhouders zoals Ponooc - verder tot technologisch platform voor innovatieve bezorg oplossingen. Het bedrijf kan opschalen en zet de investeringen in om de pakketbezorging in Nederland duurzamer en sneller te maken. Te beginnen met de elektrificatie van de distributie- en verdeelcentra om zo in de regio Amsterdam volledig elektrisch te bezorgen.
 • top-line-milestone
  07-2019
  Verhuisd naar Nieuwegein
  In juli 2019 verhuisd Trunkrs naar Nieuwegein. Het bedrijf huurt een volledig geautomatiseerde hub van 6300 m2 in het centrum van Nederland. Hier worden per uur meer dan 6500 zendingen gesorteerd. Trunkrs gebruikt de hub overdag, terwijl een ander bedrijf 's nachts gebruik maakt van de faciliteiten. Door de bestaande middelen te delen kan Trunkrs haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Inmiddels wordt het Trunkrs-team uitgebreid met medewerkers in operations, sales en vele andere functies. Het sorteerproces wordt geoptimaliseerd, zodat Trunkrs het hoogste aanbiedpercentage in de markt kan leveren: 98,6%. Met deze doorgevoerde wijzigingen begint het bedrijf een aanzienlijk deel van de Nederlandse bezorgmarkt te veroveren.
 • top-line-milestone
  04-2020
  Trunkrs breidt uit naar België
  In april 2020 introduceert Trunkrs haar same day en next day delivery diensten in een groot deel van België (Vlaanderen en Brussel). Het bedrijf is hiermee de eerste verzendspecialist die in België same day delivery aanbiedt. Dit maakt de weg vrij voor Nederlandse webshops om snel uit te breiden naar de Belgische markt. Klanten van Trunkrs zien hierdoor vaak hun omzet met meer dan 30% groeien.
 • top-line-milestone
  09-06-2022
  Familie Colruyt investeert in Trunkrs
  Met het opgehaalde kapitaal wil Trunkrs haar marktleiderspositie in de Benelux behouden en vergroten. Daarnaast gebruikt Trunkrs de investering om de pakketbezorgingsketen versneld te verduurzamen.
Logo-deloitte fast 50

Trunkrs is 18e geworden op de ranking van de Deloitte Fast 50 Technology 2022! 🏆 Dit betekent dat wij één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland zijn. Een titel waar we erg trots op zijn, maar wat nooit was gelukt zonder alle mensen die daaraan hebben bijgedragen.

Onze investeerders
Om onze ambities waar te maken is geld nodig. Een groot deel hiervan komt van onze investeerders.
VP CapitalKoryslogo investor set venturesAmsterdams Klimaat en Energiefonds logologo investor Ponooc
Ook investeren in de toekomst?
Nieuws
Alle berichten
Al het laatste Trunkrs nieuws lees je hier.
Slide 1 of 5
 • AFAS - Jan Wijn
  Trunkrs neemt deel aan de AFAS Young Business Award

  We zijn supertrots dan Trunkrs een van de 12 deelnemers is van de AFAS Young Business Award. In deze aflevering zie je de pitch van Jan Wijn, CEO van Trunkrs.

  13-11-2023
 • Samenwerken Trunkrs - blogbanner
  In 5 stappen: zo werkt samenwerken met Trunkrs

  Klanten verwachten steeds meer van de pakketbezorging. Zo is same day delivery niet meer weg te denken en groeit de vraag naar duurzame bezorging. Overweeg je een samenwerking met Trunkrs? Volg deze 5 stappen en je bent in no-time aangesloten.

  27-12-2022
 • Duurzame pakketbezorging Trunkrs
  Samenwerken voor meer duurzame bezorging. Zo doen wij dat. 

  42% van de Nederlanders houdt rekening met de duurzaamheid van hun online aankoop. Trunkrs maakt ‘last mile’ van pakketbezorging duurzamer met technische innovaties en slimme samenwerkingen.

  15-12-2022
 • Samenwerken Trunkrs - blogbanner
  De 5 bezorggeheimen van Trunkrs

  In deze blog delen wij de 5 bezorggeheimen van Trunkrs waardoor wij succesvol kunnen bezorgen in de piekperiode.

  07-12-2022
 • Flexibele en snelle bezorging met een multi-carrier strategie.
  Trunkrs bezorgt recordaantal pakketten na Black Friday-weekend

  Trunkrs, specialist in same day en next day delivery voor e-commerce, verwerkt rond het Black Friday-weekend een recordaantal pakketten. Het bedrijf bezorgde dit jaar maar liefst 46% meer pakketten dan vorig jaar.

  29-11-2022