Home/Nieuws/
Alternatief voor geconditioneerd vervoer

Een betaalbaar alternatief voor geconditioneerd vervoer

Heb jij een webshop in het food segment? Dan heb je vast wel eens naar geconditioneerd vervoer gekeken. Er wordt vaak gedacht dat producten die in de koeling of vriezer bewaard moeten worden, ook in een soortgelijke temperatuur vervoerd moeten worden. Dat is zeker niet noodzakelijk. Een snelle levering in combinatie met de juiste verpakking levert een betaalbaar alternatief op voor geconditioneerd vervoer. Wij leggen je graag uit hoe het werkt!

Kies voor Same Day delivery

 

Kwetsbare producten zoals bevroren vlees of verse maaltijden wil je zo kort mogelijk in het logistieke proces hebben. Hoe langer deze onderweg zijn van jouw magazijn naar de consument, hoe groter de kans dat het product beschadigt of er derving plaatsvindt. 

Wanneer je kiest voor Same Day delivery zijn jouw producten maximaal 12 uur onderweg. De bezorgservice komt ‘s ochtends bij je langs om alle pakketten op te halen en diezelfde avond leveren ze het product bij consument thuis. ‘s Avonds zijn de meeste consumenten thuis, daardoor wordt het merendeel van jouw producten bij de eerste afleverpoging bezorgd. De producten die niet bezorgd zijn, kunnen bij sommige vervoerders zoals Trunkrs als extra service in de vriezer bewaard worden. Hierdoor kunnen ze de eerstvolgende werkdag alsnog onbeschadigd en zonder kwaliteitsverlies geleverd worden. 

Behoud de juiste temperatuur met de juiste verpakking

 

Naast een snelle levering, is de juiste verpakking ontzettend belangrijk voor versproducten. De verpakking moet ervoor zorgen dat het product onbeschadigd en op de juiste  temperatuur aankomt. Met de juiste verpakking, blijven jouw producten de gehele dag gekoeld en/of bevroren waardoor ze in perfecte staat bij de consument aankomen. Ook tijdens de zomermaanden. 

Er zijn diverse verpakkingsmogelijkheden beschikbaar. Trunkrs heeft contact met diverse verpakkingsspecialisten en helpt je graag op weg om een geschikte (en duurzame) verpakking voor jouw product te vinden. 

Bespaar op de kosten

 

Geconditioneerd vervoer is erg prijzig. Voor de meeste webshops beginnen de prijzen vanaf €12,- per pakket, maar dit kan gerust oplopen tot €15,-. De kosten voor Same Day delivery in combinatie met een temperatuur gecontroleerde verpakking liggen gemiddeld tussen de 30% en 40% lager per pakket. Deze combinatie kan iets meer werk opleveren wat betreft het inpakken. Maar deze minimale tijdsinspanning levert je een enorme kostenbesparing op waarbij de kwaliteit van jouw product gewaarborgd blijft. 

Op zoek naar een vervoerder voor jouw versproducten?

 

Trunkrs is een betrouwbare Same Day bezorgservice in Nederland en Vlaanderen. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoeren van versproducten en bezorgen dagelijks voor ruim 70 webshops in het food segment. We hebben een ontzettend snelle levering in de avonduren (17:00 tot 22:30 uur) met uitgebreide Track & Trace mogelijkheden, en daarnaast bieden wij 99% van de pakketten aan op het afgesproken tijdstip. Daarnaast kunnen wij een scherp tarief aanbieden voor webshops die willen overstappen van geconditioneerd vervoer naar Trunkrs. 

image 17 (1)

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Samenwerken