Home/Nieuws/
Snelle levering geschikt voor jouw webshop?

Same Day Delivery geschikt voor jouw webshop?

‘Vandaag besteld, vandaag in huis’, Same Day delivery klinkt voor veel consumenten als muziek in de oren. Wat is nou fijner dan het gemak van online shoppen te combineren met de snelheid van Same Day delivery? Het brengt de e-commerce wereld en de fysieke winkel dichter bij elkaar. In deze blog lichten wij toe hoe Same Day delivery werkt, of het iets voor jouw webshop is en welke voordelen het jouw webshop oplevert. 

Hoe werkt Same Day delivery?

Bij Same Day delivery, ofwel zelfde dag levering, haalt de bezorgservice de pakketten ‘s ochtends op bij een webshop en bezorgt deze dezelfde dag nog bij de consument. Voor consumenten betekent dit dus dat ze bestellingen binnen 12 uur in huis hebben. 

HOE WERKT DE SAME DAY DELIVERY SERVICE VAN TRUNKRS?

Bij Trunkrs werkt Same Day delivery grotendeels hetzelfde als bij andere bezorgservices. Het grote verschil is dat Trunkrs pakketten altijd in de avonduren aanbiedt tussen 17.00 en 22.00. Door pakketten dezelfde avond te leveren worden 99% van de pakketten bij de eerste afleverpoging bezorgd. Consumenten zijn namelijk ‘s avonds vaak thuis, waardoor een tweede afleverpoging overbodig is. Daarnaast biedt Trunkrs dankzij de avondlevering gunstige cut-off tijden. Deze liggen 10.00 en 13:30, afhankelijk van de locatie van het magazijn van de webshop. Het proces bij Trunkrs verloopt als volgt:

 1. De webshop meldt alle bestellingen voor de cut-off tijd aan bij Trunkrs. 

 2. Diezelfde ochtend of middag halen onze bezorgers de pakketten op bij het magazijn en brengen deze vervolgens naar het depot van Trunkrs in Nieuwegein. 

 3. De pakketten worden gesorteerd per regio en klaargemaakt voor verzending.

 4. Tussen 17.00 en 22.00 leveren onze bezorgers de pakketten bij jouw klanten af. 

IS SAME DAY DELIVERY OOK DUURZAAM?

Het lijkt misschien omslachtig het pakket eerst bij het magazijn op te halen om het vervolgens op een andere locatie te sorteren. Toch is dit systeem erg efficiënt en een duurzamere manier van leveren. Stel dat een consument kiest voor Same Day delivery in Amsterdam bij een Amsterdamse webshop. Dan lijkt het logisch om direct van de webshop naar de klant te rijden. Toch is dit niet de meest zuinige route. De kans is groot dat er ook pakketten in het noorden, zuiden en oosten van het land bezorgt moeten worden. Wanneer we deze allemaal vanuit Amsterdam moeten bezorgen, levert dat in totaal veel meer gereden kilometers op. Het algoritme van Trunkrs stelt de meest zuinige en efficiënte route op per regio, waardoor de bezorgers zo min mogelijk kilometers af hoeven te leggen. Hierdoor legt dat ene pakketje wel meer kilometers af dan je verwacht, maar gemiddeld gezien is het aantal kilometers per pakketje juist veel lager.

Voor wie is Same Day delivery service geschikt?

Same Day delivery is in principe voor iedere webshop geschikt. Natuurlijk zijn sommige branches meer gebaat bij Same Day delivery dan anderen. Concreet zijn er drie redenen om voor zelfde dag levering te kiezen.

1. PRODUCTEN DIE JE SNEL IN HUIS MOET OF WILT HEBBEN

Sommige producten wil je zo snel mogelijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan elektronica, medicijnen en sanitair. Wanneer je telefoon kapot gaat, wil je vaak niet 2 a 3 werkdagen op een nieuwe wachten. Daarnaast wil je cadeaus ook snel in huis hebben. We kennen het allemaal wel; je bent een cadeau vergeten te kopen en overdag moet je werken. Dan is het fijn als de bezorgservice het pakket dezelfde dag bezorgt. 

2. PRODUCTEN DIE MAKKELIJK BEDERVEN

Voor versproducten is het vooral belangrijk dat ze niet te lang in het bezorgproces zitten. Versproducten zoals vlees, groente en bloemen bederven snel. Het is niet alleen fijn voor de consument dat het product snel in huis is, maar een te lang bezorgproces resulteert ook in verspilling. Naast een snelle levering is gekoeld opslaan vaak ook belangrijk in het geval dat jouw klant de bestelling niet in ontvangst kan nemen. 

3. IEDEREEN DIE WIL KUNNEN CONCURREREN MET GROTE SPELERS

Daarnaast vinden consumenten het steeds normaler pakketten snel in huis te hebben. Denk aan grote e-commerce spelers als Coolblue, Bol.com en Picnic. Om een concurrerende positie op de markt te kunnen claimen en behouden is het verstandig in te spelen op deze ontwikkeling. 

 

Wat zijn de kosten van Same Day Delivery?

Een groot nadeel voor webshophouders zijn vaak de Same Day delivery kosten. Deze liggen vooral voor kleine webshops hoger dan de kosten per pakket voor bezorging binnen 2 á 3 werkdagen. Wanneer het volume in pakketten toeneemt, is het prijsverschil vaak verwaarloosbaar. Een webshop die rond de 500 pakketten per week verstuurt betaalt voor Same Day Delivery € 6,70 per pakket. Bij een bezorging van 1 tot 3 werkdagen liggen deze kosten rond de €6,-. Maar het verschil in kosten is vaak relatief. Wanneer consumenten een aankoop bij een webshop wilt doen, spelen de verzendkosten en levertijd een belangrijke rol in het beslissingsproces. Maar liefst 30% verlaat de webshop wanneer de levertijd te lang is. Daarnaast verwacht 50% van de Nederlandse consumenten dat bij bestelling tot 14.00 een zelfde dag levering mogelijk moet zijn. Gelukkig wil 29% van de consumenten meebetalen aan de same day delivery service. Daarnaast zijn er voor webshops nog een aantal voordelen waarmee je de kosten van same day delivery ‘terugverdient’.

Wat zijn de voordelen van Same Day delivery?

Same Day delivery biedt een tal van voordelen, zowel voor de consument als voor de webshop. Deze wegen in (bijna) alle gevallen op tegen de kosten. Lees bijvoorbeeld welke bijdrage Same Day delivery kan opleveren in verschillende klantcases.

VOORDELEN VOOR DE CONSUMENT

De voornaamste voordelen voor de consument:

 

 • Snelheid. Het product is snel in huis en daardoor meteen klaar voor gebruik.

 • 1 afleverpoging. Door binnen een aantal uur helderheid te krijgen over de levertijd kan de consument rekening houden met de levering. Het resultaat: er is maar 1 afleverpoging nodig. 

 • Geen vervelende situaties. Geen vervelende situaties meer door verdwenen pakketten, pakketten die ongewenst op een andere locatie worden afgeleverd of pakketten die te laat zijn!

VOORDELEN VOOR DE WEBSHOP

De voordelen voor webshophouders zijn vooral gericht op het vergroten van de klanttevredenheid. 

 • Meer tevreden klanten. 53% van de consumenten is meer tevreden over een webshop wanneer ze hun product dezelfde dag in huis hebben. 
 • Hogere reviewscore. Een snelle en betrouwbare levering heeft effect op de reviewscore, want ruim 70% van webshop reviews gaan over de bezorging. 
 • Meer herhaalaankopen, dus meer omzet. De kans op herhaalaankoop is ook groter omdat consumenten sneller geneigd zijn nogmaals te bestellen wanneer de eerste aankoop positief ervaren is.
 • Onderscheidend vermogen. Daarnaast biedt Same Day delivery een webshop ook extra marketingwaarde. Vooral in een branche waar veel concurrentie is, zoals fashion, levert een zelfde dag levering je webshop onderscheidend vermogen op. 

Starten met Same Day delivery

Same Day delivery biedt veel mogelijkheden voor jouw webshop. Bij Trunkrs kan je al beginnen met Same Day delivery vanaf 50 te verzenden pakketten per week! Daarnaast kan je via onze API-koppelingen met verschillende partners binnen 7 dagen aangesloten zijn op ons systeem. 

image 17 (1)

Meer conversie door meer tevreden klanten?

Samenwerken