Home/Nieuws/
Duurzame bezorging

Samenwerken voor meer duurzame bezorging. Zo doen wij dat.

Duurzame bezorging

Er is een stijgende behoefte aan duurzame bezorging. In Nederland zijn webwinkel klanten gewend aan snelle bezorging. Meestal zijn ze niet op de hoogte van de kosten die bij bezorging komt kijken. Die nemen webshops voor hun eigen rekening. Daarnaast is het niet altijd duidelijk hoe duurzaam de bezorging echt is. Toch wordt duurzame bezorging wel steeds belangrijker. Voor retailers maar ook voor consumenten. Zo kijkt meer dan 42% van de Nederlanders naar de duurzaamheid van hun online aankoop.

Verkleinen van de footprint

Bij Trunkrs ligt onze focus op het verduurzamen van het gehele bezorgproces, van pick-up tot aan het bezorgmoment bij de consument. Wij verkleinen onze footprint door innovaties door te voeren die bezorging minder milieu belastend maakt. Hoe wij dat doen hoor je in deze podcast van Logistiek.nl

Wat is de CO2 afdruk van een pakket?

Je hoort daarnaast het antwoord op vragen als: Is het aan de consument om de bezorging duurzamer te maken? Is het mogelijk de CO2 afdruk van een pakketje te weten? Hoe laat je een consument kiezen voor pakketbezorging van het meest duurzame tijdslot? En, moet duurzaamheid leidend zijn in het e-fulfilment traject? Luister hier naar de antwoorden.

In gesprek met Logistiek

In deze podcast schuift Trunkrs CTO Hidde Stokvis aan tafel bij Tom van ’t Hek van Logistiek. Samen met Roland Slegers (DeliveryMatch) en Luuk Veelenturf (Erasmus University Rotterdam) wordt er antwoord gegeven op stellingen over duurzaamheid.

De gehele logistieke keten verduurzamen. Het kan.

ASSET-LIGHT

De ‘last mile’ van pakketbezorging kan duurzamer. Daar zetten wij bij Trunkrs ons iedere dag voor in.  Een groenere pakketbezorging begint bij onszelf. Wij zorgen dat met gebruik van technologie, de bestaande middelen in de markt slimmer en efficiënter in worden gezet om zo het bezorgproces sustainable te maken. Wij hebben bijvoorbeeld geen eigen bezorgwagen en geen eigen sorteercentra.

MINDER KILOMETERS MAKEN

Ook is ons technologieplatform speciaal gebouwd om de beschikbaarheid van de bestaande middelen naadloos aan te sluiten op de benodigde capaciteit voor snelle en betrouwbare bezorging. Wij kijken steeds naar hoe wij zo min mogelijk kilometers kunnen rijden en daarmee een grotere drop-dichtheid kunnen creëren.

ELEKTRISCHE BEZORGING

Onze bezorgpartners ondersteunen wij daarnaast met de elektrificatie van hun netwerk. Ons doel is om al onze pakketten 100% elektrisch te bezorgen. Als wij elektrisch zijn, rijden diezelfde busjes op andere momenten ook voor andere bezorgdiensten. Daarmee denken we steeds verder dan onze eigen footprint.

image 17 (1)

Meer conversie door meer tevreden klanten?

Samenwerken