klantcases
veganmasters
Klant case

Vegan Masters realiseert 25% meer orders dankzij verzenden naar België via Trunkrs

Kirsten Gielen, mede-eigenaar Vegan Masters
Steeds meer mensen worden zich bewust van de effecten van dierlijke producten op de natuur, mens en dier. Een positieve trend die ervoor heeft gezorgd dat vegan producten steeds populairder worden. Webshop VeganMasters zag potentie in deze markt en heeft binnen één jaar tijd een enorme groei weten te realiseren. Zij bieden de lekkerste gerechten aan voor ieder eetmoment ultra-vers bij consumenten thuis. En daar speelt de Same & Next Day delivery van Trunkrs een mooie rol in. 
VeganMasters
12.000+

klanten in 1 jaar

100%

ontzorging

+25%

meer orders door uitbreiding België

Wie is VeganMasters?

Mede-eigenaar Kirsten Gielen startte samen haar parnter Danny Galiart VeganMasters. Het idee voor VeganMasters begon in maart 2018. “Danny was het jaar daarvoor vegan geworden. al snel merkten we dat we hier meer mee wilden doen. We wilden meer positiviteit in de wereld brengen”, aldus Kirsten. Hierdoor gingen ze aan de slag met een business plan en in november 2019 zijn hun eerste producten uitgeleverd.

VeganMasters richt zich op convenience maaltijden en wil een vegan product beschikbaar stellen voor ieder eetmoment. “We koken zelf graag, maar soms vinden we het ook makkelijk om een keer wat te bestellen wanneer we heel druk zijn. We merkten dat er nog maar weinig vegan opties waren, je moest echt zoeken als je snel iets wilde halen”.

Gat in de markt

Kirsten vervolgt: “Tegelijkertijd zagen we dat er voor convenience en bezorgen een groeiende markt is. Mensen hadden (voor Corona) steeds minder tijd omdat ze hun aandacht moesten verdelen tussen werken, sporten, vrienden en familie en het huishouden. Dan ga je andere keuzes maken qua koken en boodschappen. Daar zagen wij echt een gat in de markt”.

Om ieder eetmoment te veganizen, was hun businessplan op drie pijlers gericht: de webshop, foodservices bij onder andere kantines en dark kitchens. “Door Corona is het helemaal anders gelopen. We hadden try-outs in januari 2020 voor de foodservice en dat liep eigenlijk heel erg goed. Maar door Corona werd er een streep door gezet. We zijn nu hard bezig om die twee pijlers in Q2 van dit jaar waar te maken”. De derde pijler, de webshop is het afgelopen jaar wel ontzettend hard gegroeid. “Binnen een jaar hebben we een extreme groei doorgemaakt. Onze orders zijn vertienvoudigd”. 

Explosieve groei

VeganMasters is enorm gegroeid sinds hun eerste uitlevering. Hun omzet is binnen een jaar verdubbeld en ze hebben alleen dit jaar ruim 12.000 klanten van hun producten mogen voorzien. Klanttevredenheid is dan ook ontzettend belangrijk voor ze. “We vragen al onze klanten om een review te plaatsen en we lezen ook iedere opmerking. Wanneer we bijvoorbeeld veel opmerkingen krijgen over een bepaald product, bekijken we hoe we dat kunnen verbeteren” aldus Kirsten.

Daarnaast zijn ze ook druk bezig om de klantenservice te professionaliseren. “Omdat we begonnen als klein bedrijf, hadden we niet de middelen om naast e-mail en social media ook telefonisch in contact te zijn met onze klanten, maar daar gaan we binnenkort mee starten”. Bij de keuze voor een bezorgservice speelde klanttevredenheid ook een grote rol. “Je bent zo goed als je zwakste schakel, vertelt Kirsten”.

“Je kunt een fantastisch product de deur uit laten gaan, maar als deze ondersteboven bij de klant aankomt heb je niks”. 

Keuze voor bezorgservice

“Oorspronkelijk startte VeganMasters met een andere bezorgservice. "We begonnen met Black Friday en het ging allemaal best oké, totdat Corona kwam". Waarop ze besloten een zeer gewaagde stap te nemen. "In april 2020 zijn we zelf gaan bezorgen. Als start-up was dat een enorme uitdaging. Opeens hadden we 25 koeriers, 7 lease auto’s en een routeplanner”. Kirsten vult aan “Het was totaal niet duurzaam op het gebied van milieu en bedrijfsvoering, maar als we het niet deden hadden we geen bestaansrecht meer”.

“Eind juli zijn we met Trunkrs van start gegaan. Dat was een enorme opluchting, eindelijk hadden we ons leven weer terug. We konden ons weer focussen op waar wij goed in zijn en het bezorgen overlaten aan een partij die daar goed in is”. 

“De keuze voor Trunkrs was eigenlijk een no-brainer voor ons”.

“We hebben alle bezorgservices naast elkaar gelegd, gekeken welke al met food werken en waar onze concurrenten mee samenwerken”. "De dienstverlening van Trunkrs sluit goed aan bij onze processen en zij ze hadden al veel ervaring met versproducten vervoeren”, aldus Kirsten. 

Samenwerking met Trunkrs

Over de samenwerking met Trunkrs is VeganMasters heel tevreden. ‘s Ochtends worden de pakketten opgehaald om diezelfde avond te leveren. “Het zijn altijd super aardige chauffeurs die goed op tijd komen. Wanneer we nog 5 of 10 minuten langer nodig hebben, is dat geen probleem en wachten ze gewoon even”.

Omdat VeganMasters op sommige dagen veel meer pakketten heeft dan andere dagen, is het fijn dat hier rekening mee gehouden wordt. “Bij Trunkrs kan er in goed overleg heel veel. Met Pasen hadden we bijvoorbeeld een superdeluxe brunch en daarom veel pakketten. Als we dan even bellen, sturen ze gewoon een grotere bus met laadklep”, vertelt Kirsten. “Bij Trunkrs hoef ik me nooit zorgen te maken dat ik teveel bestellingen heb. Ze vragen wat we verwachten van de feestdagen en spelen daarop in. Ik ervaar het echt als een samenwerking”, aldus Kirsten. “Natuurlijk kan er ook een keer wat mis gaan. Dan neem ik contact met ze op een lossen we het gewoon goed op”.

“Bij Trunkrs hoef ik me nooit zorgen te maken dat ik te veel bestellingen heb, ze regelen het gewoon”. 

Uitbreiding België

“De uitbreiding naar België is voor ons ook een uitkomst. Vorig jaar werd ons al verteld dat de uitbreiding eraan zat te komen. Toen het zover was hebben we snel geschakeld met Trunkrs en konden we twee weken later starten. ”Dankzij de uitbreiding, hebben wij 25% meer orders die elke dag naar België toe gaan”

“Trunkrs ontzorgt ons. Ze zijn betrouwbaar en houden de kwaliteit van levering hoog.”