nieuws
bezorguitdagingen van de foodbranche
Happy taste banner

3 bezorguitdagingen van de foodbranche

11-11-2021

Een webshop in de foodbranche vraagt extra aandacht wat betreft de last mile. Een snelle levering, met een luchtdichte, koele verpakking en de juiste afhandeling zijn essentieel voor de kwaliteit van het eten. Foodbezorging is een specialisme wat niet is weggelegd voor elke bezorgpartij. In deze blog delen we de drie grootste uitdagingen van food ondernemers en hoe Trunkrs hierop inspeelt.

De snelheid van het bezorgen

Om de kwaliteit van eten te waarborgen is snelheid van groot belang. Verse maaltijden dienen vaak dezelfde dag nog bezorgd te worden en kunnen onmogelijk meerdere dagen in een distributiecentrum blijven liggen. Het risico van bederven en het verlies van kwaliteit is groot. Daarom wil je als food ondernemer de bestellingen het liefst dezelfde dag nog laten bezorgen. Daar biedt Trunkrs uitkomst met Same Day delivery. Bestellingen worden elke werkdag tussen 10:00 en 13:00 uur opgehaald en worden dezelfde avond nog bezorgd. Hierdoor is avondwerk niet nodig, scheelt het jou ruimte in het magazijn en kunnen jouw klanten binnen no-time genieten van hun bestelling. 

“De bezorging draagt enorm bij aan de kwaliteit van het vlees. Dit moet snel, gekoeld en in de juiste verpakking worden bezorgd. Weinig bezorgdiensten kunnen ons daarin voorzien.” aldus Matthijs van Beef & Steak.

De juiste verpakkingen

Met name in de foodbranche is de verpakking van essentieel belang voor de kwaliteit. Er zijn vaak luchtdichte en koele verpakkingen nodig om maaltijden vers te houden. Daarnaast heeft elke webshop zijn voorkeur voor specifieke verpakkingen. De een gebruikt piepschuim dozen en de ander vacuumzakken. De een vindt duurzaamheid het belangrijkste en de ander het gemak. Wat je voorkeur ook heeft, dit kan nogal botsen als je samenwerkt met een bezorgpartij die enkel zijn eigen verpakkingen toestaat. Een bijkomend risico is dat door veel verschillende verpakkingen je magazijn binnen no-time volstaat en je emballage proces een ramp wordt. Bij Trunkrs bieden we elke webshop de mogelijkheid om zijn eigen verpakkingen te gebruiken en kijken we zelfs mee naar de meest geschikte verpakking voor jouw producten.

“We gebruiken het liefst onze gerecyclede verpakking, alleen houdt deze het vlees slechts voor een beperkte duur op temperatuur.” Dankzij de Same en Next Day delivery van Trunkrs kan Beef & Steak zijn gerecyclede verpakking blijven gebruiken.

De juiste afhandeling

In het bezorgproces zijn er een tal van momenten en handelingen die de ervaring positief of negatief kunnen beïnvloeden. Denk aan last-minute adreswijzigingen, vertragingen en beschadigde producten. Klanten zullen direct contact op willen nemen en een oplossing willen horen. Als webshop eigenaar heb je hier het liefst geen omkijken naar en wil je volledig kunnen vertrouwen op je bezorgpartner. Een flexibele instelling om last-minute adreswijzigingen alsnog te kunnen bezorgen en een positieve instelling om eventuele problemen zo goed mogelijk op te lossen. 

“Trunkrs houdt ons en onze klanten goed op de hoogte en is altijd bereikbaar. Wanneer er iemand niet thuis is, dan lost Trunkrs het op. Zij houden het vlees perfect gekoeld en plannen een nieuwe bezorgafspraak in. Wij merken daar niks van. Het enige wat we zien zijn positieve reviews over de bezorging.”, aldus Matthijs van Beef & Steak.

Fouten worden overal gemaakt, maar het gaat erom hoe je ze oplost. 99% van de bestellingen die Trunkrs vervoert wordt succesvol bezorgd. Dat betekent binnen de gewenste tijd, in de originele staat, met een glimlach. Ook in de piekperiode.

“Bij Trunkrs kan er in goed overleg heel veel. Met Pasen hadden we bijvoorbeeld een superdeluxe brunch en daarom veel pakketten. Als we dan even bellen, sturen ze gewoon een grotere bus met laadklep”, vertelt Kirsten. “Bij Trunkrs hoef ik me nooit zorgen te maken dat ik teveel bestellingen heb. Ze vragen wat we verwachten van de feestdagen en spelen daarop in. Ik ervaar het echt als een samenwerking”, aldus Kirsten van Vegan Masters.

Wil jij verzekerd zijn van een betrouwbare bezorgpartij, die zelfs in de piekperiode 99% succesvol bezorgd? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!