nieuws
dankzij deze kleine verandering realisieer je meer conversie op jouw webshop
Default Trunkrs News Image

Dankzij deze kleine verandering realiseer je meer conversie op jouw webshop

06-05-2019

Recent onderzoek van Bol.com op basis van de data van 1000-en bolplaza partners, laat zien dat het koopgedrag van consumenten in hoge mate bepaald wordt door de factor levertijd. Wat blijkt? De snelheid waarmee de klant zijn bestelling in huis kan hebben, bepaalt of hij die coole zonnebril koopt in jóuw webshop, of dat hij bij de concurrent gaat shoppen. Hoe kun je deze wetenschap nu vóór je laten werken?

Als we even inzoomen op het onderzoek van bol.com, dan zien we dat de belofte: ‘vanavond tot 23.59 uur besteld, morgen geleverd’ van grote invloed is op de beslissing van de consument om op ‘Bestellen’ te klikken. Sterker nog; wanneer de geplande bezorgdatum slechts één dag later dan de volgende dag is, daalt de conversie al met 12 procent! Dit toont het sterke effect aan van de snelheid van de bezorging op de conversie.

VOOR JE KLANT EINDIGT ZIJN ‘DIGITAL JOURNEY’ NIET NA DE CHECK OUT

De klant besluit op basis van de beloofde levertijd, of hij zijn aankoop in jouw webshop doet, of bij een ander, die sneller levert. Voor de klant eindigt zijn customer journey dus niet na de check out, maar pas wanneer hij het bestelde product in handen heeft. Toch lijkt juist dit deel van de reis van de klant zich in ‘de dode hoek’ van e-commerce managers te bevinden. 

DOE DIT OM JE CONVERSIE TE VERHOGEN

Natuurlijk zijn er meer manieren om je conversie te verhogen. Maar we weten nu dat het loont om klanten verschillende bezorgopties aan te bieden. Maak je gebruik van een bezorgdienst die: ‘vandaag besteld = morgen geleverd’ aanbiedt, dan verhoog je je conversie al direct met 12%. En door het gebruiken van de beschikbare plug-ins kan dit vrijwel zonder belasting van je IT afdeling.

MEER WETEN?

Bij Trunkrs organiseren we de bezorging van pakketten rondom de wensen en de agenda van de ontvanger. Zo bieden we verschillende bezorgopties zoals Same Day Delivery en ‘vandaag voor 23.59 uur besteld = morgen in huis’. Wil je weten hoe Trunkrs ook jou kan helpen je conversie te verhogen door de customer journey van jouw klanten – van begin tot eind – tot een positieve ervaring te maken? Kijk op: trunkrs.nl. Of bel ons. Dan kijken we samen wat we kunnen doen.