nieuws
de succesvolle samenwerking tussen trunkrs en eleganza
eleganza - Website desktop

De succesvolle samenwerking tussen Trunkrs en Eleganza

02-03-2022

Met trots kunnen we zeggen dat we een succesvolle samenwerking hebben met shop Eleganza. Eleganza is dé shop voor high-end designer kleding met zowel fysieke winkels als een online shop. Hoe ervaren zij de samenwerking? Wat is voor hun belangrijk? En wat kunnen wij beter doen? We spreken Chester Kemp van Eleganza over de samenwerking: “Trunkrs is een erg fijne partij om mee samen te werken. Eén van de voordelen van werken met Trunkrs zijn de korte lijntjes die er zijn tussen ons en Trunkrs. Hierdoor kunnen we snel schakelen, zelfs als er nog dingen veranderd of aangepast moeten worden op het laatste moment.”

Korte lijntjes zijn het resultaat van partnerships. Intensieve samenwerkingen met webshops om het hoogst haalbare te bereiken voor zowel de shops als hun klanten. Om dit te realiseren zitten we dicht op de bal, hebben we een flexibele instelling en hebben we nauw contact met de webshops. 

Een ander belangrijk onderdeel van het Trunkrs businessmodel is de mogelijkheid om op te kunnen schalen bij drukte. Trunkrs werkt uitsluitend samen met subcontractors, waardoor we bezorgers kunnen toevoegen aan ons verzendnetwerk. Een bijkomend voordeel is dat we hierdoor geen onnodige wielen op de weg hebben #duurzaam. Het opschalen biedt voordelen voor Eleganza die drukte ervaart door stijgende populariteit, de feestdagen en overheidsmaatregelen zoals een lockdown. Chester: “In de drukste periode van het jaar gingen gingen alle fysieke winkels weer dicht. Hierdoor nam bij ons het aantal bestellingen enorm toe. Het percentage van het aantal pakketten wat bij Trunkrs alsnog op tijd geleverd kon worden was heel erg hoog!”  

"De Trunkrs promise zien wij echt terug in onze reviews"

De bestellingen van Eleganza worden op werkdagen om 13:30 uur opgehaald door Trunkrs, om deze vervolgens dezelfde avond te bezorgen bij hun klanten, tussen 17:00 en 22:00 uur. Door overdag bestellingen op te halen is avondwerk bij Eleganza niet meer nodig en besparen ze in kosten. Verder leggen we de regie van bezorging zoveel mogelijk in de handen van de consument, waarbij hij/zij de mogelijkheid hebben om last-minute wijzigingen te doen in het bezorgadres en tijdstip. We vroegen Chester wat zij belangrijker vonden; de snelheid of de flexibiliteit? Chester: “Voor ons is de snelheid en het op tijd leveren belangrijker dan de flexibiliteit. Nadat wij het pakket verstuurd hebben en Trunkrs het hierna overneemt, brengen wij liever geen wijzigingen meer aan i.v.m. fraude.”

Eleganza verkoopt high-end producten die in het duurdere segment vallen. Hierdoor hebben zij vaak te maken met gestolen of verdwenen pakketten. Chester vertelt: “Vervelend genoeg hebben wij bij elke bezorgdienst last van ‘verdwenen’ pakketten. Dit zien we aan het gewicht van de bestelling.” Veel webshops hebben last van situaties waarin een klant aangeeft iets niet of niet compleet te hebben ontvangen. Chester vervolgt: “Trunkrs doet haar best ons daar zo goed mogelijk in te helpen en dingen in uit te kunnen sluiten. Ondanks dat ze nog geen gewicht meeting hanteren, helpt de live track & trace hier enorm bij!”. Met de GPS-tracking van Trunkrs kan er precies gevolgd worden waar een pakket is. Dit vermindert de hoeveelheid gestolen en verdwenen pakketten. 

Net als alle andere webshops wilt Eleganza geen omkijken hebben naar de pakketjes, wanneer ze het magazijn verlaten. Zelfs wanneer de bezorging gaat zoals gepland, zullen er altijd vragen en verzoekjes binnenkomen van klanten. Daar biedt de eigen klantenservice van Trunkrs uitkomst. Zo kan Eleganza de bezorging gerust volledig uit handen geven. Chester vertelt: “De eigen klantenservice van Trunkrs zorgt voor minder druk op onze klantenservice! We krijgen minder vragen omtrent levering dan bij andere koeriersdiensten. Dit ervaren wij zeker als prettig.”

"We krijgen minder vragen omtrent levering dan bij andere koeriersdiensten"

De customer journey loopt door tot aan de voordeur. Daar is Chester het volledig mee eens: “Gewoon doen wat er belooft wordt.” Trunkrs biedt 98.6% van de pakketten aan op het vooraf beloofde tijdstip. Chester vertelt hoe hij de Trunkrs promise ervaart: “De Trunkrs promise zien wij echt terug in onze reviews. Daarnaast merkten wij dit ook bij extreme drukte zoals bijvoorbeeld het Black Friday event.”

Al om al kunnen we spreken van een succesvolle samenwerking tussen Trunkrs en Eleganza. Het resultaat van korte lijntjes, doen wat er beloofd worden en naar elkaar luisteren.

Ben jij benieuwd wat Trunkrs  voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op of vraag direct een offerte aan!