nieuws
geen avondwerk dankzij same day en next day delivery
warehouse-rolcontainer-header

Geen avondwerk dankzij Same day en Next Day delivery

12-07-2022

Naast een snelle bezorging, levert een samenwerking met een Same Day & Next Day delivery specialist nog een voordeel op: geen avondwerk meer! Daarnaast is het proces bij een same day specialist zo ingericht, dat je als webshop 12 uur extra hebt om de bestellingen gereed te maken. We vertellen je graag hoe het werkt.

De voordelen van same day en next day delivery op een rij

1. Verhoogde conversies

Het aanbieden van next day delivery zorgt voor verhoogde conversies. De vraag naar next day delivery blijft stijgen onder consumenten, in 2021 steeg de vraag zelfs met 69%. Dit bleek uit cijfers van de Sendcloud Shipping Index. Hierin staat ook de verwachting dat de vraag naar same day delivery en groene bezorgopties in 2022 verder toeneemt. Een mooi vooruitzicht voor jou als e-commerce ondernemer.

2. 12 uur extra om bestellingen in te pakken

Bestellingen die voor 23:59 uur in de avond of voor 11:00 uur in de ochtend geplaatst worden, worden door een same day en next day specialist de volgende ochtend opgehaald. Normaal gesproken moeten die pakketten dezelfde avond nog worden aangeleverd bij de bezorgdienst. Doordat de pakketten pas de volgende ochtend klaar hoeven te staan, win je 12 uur.

3. Geen avondwerk meer

Dit betekent voor jouw medewerkers geen avondwerk of nachtwerk meer. Werken in de avond en nacht is niet prettig en niet goed voor de gezondheid van werknemers. Zonder avondwerk kun je rekenen op een lager ziekteverzuim.

4. Happy medewerkers

Door de betere werktijden is personeel over het algemeen meer tevreden. Dit uit zich in een hogere productiviteit. Werknemers kunnen gewoon overdag werken met een workload die voorspelbaar is. De dag crew kent de werkzaamheden en ervaart dus meer stabiliteit. Tevreden werknemers komen met plezier werken en zijn loyaal.

Daar doe je het toch voor? 

5. Besparing op personeelskosten

Ook je personeelskosten worden lager. Als er niet meer buiten kantooruren wordt gewerkt, bespaar je enorm op toeslagen en dus op kosten.

Geen avondwerk meer door same day delivery

Ook geen avondwerk meer? Laat het ons dan weten! Trunkrs is volgens de consument de best beoordeelde bezorgpartij van Nederland en België met een 4.7/5 op Trustpilot. Wil je ook gebruik maken van onze same day en next day bezorgservice? Neem dan contact met ons op.