nieuws
kansen belgische e commerce voor jouw webshop
Default Trunkrs News Image

Kansen Belgische e-commerce voor jouw webshop

15-04-2021

Denk jij wel eens aan het vergroten van de omzet door het uitbreiden naar een nieuwe afzetmarkt? Een laagdrempelige optie is het verzenden van jouw producten aan onze Belgische buren. In deze blog laten we zien welke kansen de Belgische e-commerce markt biedt.

WAAROM UITBREIDEN NAAR BELGIË?

Online winkelen is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Mede door de corona-crisis heeft e-commerce wereldwijd een groei meegemaakt van meer dan 12%. Dit percentage staat gelijk aan een omzet van € 717 miljard. 

Deze groei zien we ook terug in de Belgische e-commerce markt. Zo blijkt uit onderzoek dat de omzet van Belgische non-food webshops vorig jaar maar liefst met 91% is gestegen. Zet dit naast de groei van Nederlandse non-food webshops (60,9%) en zie direct een interessant gegeven. E-commerce is momenteel in België sterker aan het groeien dan in Nederland.

Van de 11,4 miljoen inwoners telt België 8,1 miljoen consumenten die het afgelopen half jaar online een aankoop hebben gedaan. Opmerkelijk is dat 87% van de Vlamingen aangeeft graag bij Nederlandse webshops te willen kopen en dat 78% van de Belgische online shoppers gewend is om te bestellen van buitenlandse webshops. Een interessante markt om ook jouw producten naar te verzenden.

NEDERLANDSE WEBSHOPS DIE JE VOOR GINGEN

De Nederlandse webshops Bol.com en Coolblue hebben de stap naar België al gezet. Door het aanpassen van het assortiment aan de voorkeuren van de Belgische consument en Next Day delivery aan te bieden, wisten deze webshops hun dienstverlening succesvol uit te breiden naar België.

KLAAR OM OP TE SCHALEN

Voordat je de stap zet om uit te breiden naar België, is het belangrijk om alle zaken goed op orde te hebben in het land waarin je actief bent. Wanneer de bedrijfsprocessen klaar zijn om op te schalen, je jouw webshop succesvol naar België uit breiden. De kansen die de Belgische markt biedt benut je het beste door je te realiseren dat consumenten zich in elk land anders (online) gedragen.

HOE BREIDT JE UIT NAAR BELGIË?

België is een afzetmarkt met veel potentie voor jouw webshop. E-commerce is in België sterk aan het groeien, Belgische consumenten kopen zeer regelmatig bij buitenlandse webshops en andere Nederlandse webshops hebben zich al succesvol in België gevestigd. Wil jij ook succesvol naar België uitbreiden met je webshop? Lees onze blog waarin we uitleggen hoe je in 8 stappen succesvol kunt zijn op de Belgische markt. Je vindt deel één hier!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om naar België uit te breiden met Trunkrs? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!