nieuws
koppel je webshop binnen 2 minuten met trunkrs
Shipping Portal

Koppel je webshop binnen 2 minuten met Trunkrs

05-08-2021

Wanneer je op zoek gaat naar een pakketvervoerder om mee samen te werken, dan wil je natuurlijk ook weten hoe eenvoudig het is om je zendingen door te geven. Bij Trunkrs kan dat heel gemakkelijk. We hebben namelijk ons Shipping Portal vernieuwd waardoor jouw webshop binnen 2 minuten gebruik kan maken van Same Day delivery en Next Day delivery via Trunkrs. 

Zodra je je contract hebt getekend met je accountmanager begint het onboarding proces. Daar hoort de koppeling met jouw webshop natuurlijk ook bij. Trunkrs heeft een heleboel verschillende mogelijkheden om te kunnen koppelen, het Trunkrs Shipping Portal is een van de snelste en makkelijkste koppelingen. 

Wat is het Trunkrs Shipping Portal?

Het Trunkrs Shipping Portal is een digitale omgeving waarin jij als webshophouder al je zendingen kunt toevoegen, bijhouden en controleren. Het is daarnaast ook mogelijk om meerdere webshops te koppelen aan het Portal, zodat al jouw zendingen op één centrale plek worden doorgegeven. Momenteel kun je voor iedere webshop zendingen uploaden middels een CSV, via het dashboard krijg je een compleet overzicht van al je zendingen. Je kunt er de verzendlabels aanmaken en downloaden, en de Track & Trace per pakket bekijken. Het gebruik van het Trunkrs Shipping Portal is gratis voor klanten van Trunkrs en ontzettend makkelijk te gebruiken, ook zonder IT-kennis. 

Zo gebruik je ons Shipping Portal

Stap 1: Account aanmaken

Als je gekozen hebt om je webshop aan Trunkrs te koppelen via het Shipping Portal, ontvang je van onze customer success specialist een uitnodiging in je e-mail. Via deze link kom je bij het Shipping Portal terecht waar je je account moet aanmaken en bevestigen door middel van een code die je via de mail ontvangt. In je account noteer je de gegevens van je onderneming(en) en je account is gereed. 

Stap 2 : Voeg je zendingen toe

Wanneer je bent ingelogd, zie je direct het dashboard. Hierin kun je het overzicht van al je zendingen bewaren. De eerste keer dat je inlogt is het dashboard leeg. Je hebt immers nog geen zendingen toegevoegd.

Je kunt je zendingen handmatig of via een spreadsheet toevoegen. In beide gevallen moeten in ieder geval alle namen, adressen, e-mailadressen en referenties aangeleverd worden. Wanneer je een spreadsheet upload, match je iedere rij met de juiste eigenschap. Straatnamen en postcodes kunnen automatisch gematcht worden. Het systeem waarschuwt je als niet alle rijen compleet zijn. Vervolgens kun je de incomplete of onjuiste rijen bekijken en deze eventueel handmatig aanvullen of wijzigen. Zo weet je zeker dat al je data compleet is voordat je je verzendlabels aanmaakt. 

Stap 3: Beheer je zendingen

In het dashboard vind je nu een compleet overzicht van al je zendingen waar je ook de actuele status kunt zien. Op deze manier kun je de hele reis van het pakket volgen, van de aanmelding totdat deze bezorgd is. Consumenten kunnen ons altijd benaderen over de status van hun pakketje, maar wanneer er toch een vraag bij jouw klantenservice terecht komt kun je in je eigen dashboard eenvoudig terugzoeken wat de actuele status van het pakket is. Hierdoor heb je geen problemen meer met verdwenen pakketten. 

Uitbreidingen Shipping Portal

Gebruikers van Woocommerce, kunnen nu ook eenvoudig met Trunkrs koppelen via het Shipping Portal. Op de Woocommerce Marketplace, kun je de plug-in installeren. Vervolgens doorloop je dezelfde stappen als hierboven omschreven.

Samenwerken met Trunkrs

Samenwerken met Trunkrs wordt nog makkelijker dankzij ons vernieuwde Shipping Portal. Je webshop is binnen 2 minuten gekoppeld en het portal zelf is ontzettend makkelijk in gebruik. Enthousiast over ons Shipping Portal en de Same & Next Day delivery service van Trunkrs? Probeer onze dienstverlening van 2 maanden vrijblijvend.  Neem dan hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag!