nieuws
meer duurzaamheid in food
Default Trunkrs News Image

Meer duurzaamheid in Food

30-07-2020

Wat voorheen Mathijs Maaltijdbox was, een concept van tv-kok Mathijs Vrieze, werd begin 2018 overgenomen door Bilder en de Clercq en kreeg onder de naam Familiebox een nieuwe, meer duurzame inhoud. Gert Jan van Veldhuizen, managing director van de Familiebox, vertelt meer over dit succesvolle concept.

Gert-Jan: “Wij signaleerden al langere tijd dat er onder gezinnen een grote behoefte bestond aan een product waarmee mensen op een gemakkelijke manier gezond en lekker kunnen eten. Op deze behoefte hebben wij de Familiebox afgestemd. De Familiebox biedt consumenten keuze uit 12 gerechten voor twee tot vier dagen per week voor elk gezinstype. Zo maak je met Familiebox inspirerende en gezonde gerechten, die smaakvol zijn door eenvoud en kwaliteit. Naast de Familiebox, leveren we ook een Fruitbox voor de nodige vitamine C. Klanten kunnen de verschillende boxen geheel naar eigen wens afnemen: of dit nu een keer per week, een keer per maand of een keer per jaar is.”

FOCUS OP KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

“Voor ons is duurzaamheid een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering”, vervolgt Gert-Jan. “Zo letten we er bij de inkoop van onze producten op dat die zo duurzaam mogelijk geteeld zijn. Om de kwaliteit van ons product te waarborgen betrekken we onze groenten, fruit en vlees zo dicht mogelijk bij de bron: rechtstreeks van de teler en de boer. Daarbij kiezen we waar mogelijk voor biologisch. Deze focus op duurzaamheid wilden we ook terugzien in de manier waarop ons product onze klanten bereikt en in de manier waarop onze klant de bezorging van de Familiebox ervaart. We waren niet tevreden over onze oude vervoerder en gingen daarom op zoek naar een bezorgdienst die onze klant op nummer 1 zou zetten. Na een oriënterend gesprek met Trunkrs, waarin zij ons het vertrouwen gaven onze klant centraal te stellen, zijn we met hen gaan samenwerken. En dat bevalt ons heel goed.

POSITIEVE KLANTERVARING

Trunkrs is flexibel, werkt met korte lijnen én heeft bewezen zeer grote volumes op de afgesproken tijdstippen te kunnen bezorgen bij onze klanten. Die focus op kwaliteit zie je onder meer terug in het feit dat Trunkrs gaat voor een succesvolle eerste afleverpoging, in plaats van in te zetten op een tweede poging. Dit doen ze door de ontvanger de mogelijkheid te bieden tot vijf minuten voor het moment van bezorgen contact te hebben met hun customer service. Zo nodig kan de ontvanger een bericht doorgeven aan de chauffeur. Hiermee biedt Trunkrs onze klant de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het bezorgproces en dat wordt door klanten als heel plezierig ervaren. Daarnaast heeft Trunkrs net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo kunnen ze vanaf 2022 als enige vervoerder in Nederland zeggen dat ze volledig elektrisch bezorgen. Wat ons betreft ligt de samenwerking met Trunkrs helemaal in het verlengde van wie wij zijn en wat we willen uitstralen als Familiebox.” Jouw klanten ook een positieve klantervaring bieden? Neem contact met ons op!