nieuws
onze missie de pakketbezorging in nederland en belgie verduurzamen
Duurzaam pakketten bezorgen

Onze missie? De pakketbezorging in Nederland en België verduurzamen

09-06-2022

Trunkrs is in 2015 opgericht met de missie om de ‘last mile’ van pakketbezorging duurzaam te maken. Duurzame bezorging zoals jij het wilt. Dit was en is nog steeds het doel. Inmiddels is het zo ver dat we een nieuwe investering hebben opgehaald waarmee we onze duurzaamheidsmissie steeds verder kunnen uitzetten. Ook stelt dit ons in staat om uit te breiden in België. We gunnen iedere consument in België de duurzame bezorgexperience met onderscheidende superservices die Trunkrs biedt.

We vertellen je graag hoe wij de pakketbezorgingsketen versneld gaan verduurzamen.

Duurzaamheid zit in het Trunkrs DNA

Wist je dat 39% van de Nederlandse shoppers zich zorgen maakt over de impact van e-commerce op het milieu? Trunkrs heeft een duidelijke visie over duurzaamheid en blijft het verschil maken met innovatief ondernemerschap en creëert draagvlak voor duurzame maatregelen en initiatieven binnen de e-commerce.  Door gebruik te blijven maken van bestaande infrastructuren, hergebruik van materialen en onbenutte capaciteit van bedrijfswagens en gebouwen. Met onze duurzame same day en next day bezorgservices leveren we daadwerkelijk een relevante maatschappelijke bijdrage en houden we de footprint klein. We vertellen ons verhaal waarom dit zo belangrijk is.

Hoe maakt Trunkrs het verschil?

Je vraagt je vast af: hoe dan? Hoe kan één bedrijf zorgen voor een kettingreactie van verandering in een complete markt? Dit doen we op diverse manieren:

  • Met onze bredere kijk op verduurzaming richten wij ons op de inzet van hergebruiken van materialen, onbenutte capaciteit van bedrijfswagens en gebouwen voor distributiecentra. Immers, materialen die onttrokken worden aan de natuur, komen nooit meer terug. Met deze drive maakt Trunkrs dagelijks een positieve impact voor people en planet.

  • Daarom bezitten wij zelf geen wagenpark.

  • We werken actief aan het elektrificeren van de wagenparken van partners, zodat er veel minder CO2 wordt uitgestoten. Dit sluit weer helemaal aan op onze duurzaamheidsvisie. Het doel is dat alle partners in 2022 100% elektrisch rijden.

  • Door same day en next day bezorgservices aan te bieden, is er geen avondwerk meer nodig. Dit betekent voor medewerkers fijnere werktijden en dus een betere gezondheid. 

  • Houden we onze footprint zo klein mogelijk door korte routes in te zetten en slim te plannen.

Door de noodzaak van ketensamenwerking in de verduurzaming van pakketbezorging te zien, geven we een sterk signaal af. En dat geldt ook voor hoe we met elkaar omgaan. Wat Trunkrs verduurzaamt, werkt door in de hele bezorgketen. Door onze ketenverantwoordelijkheid te nemen maken we een positieve impact op mens & omgeving.