nieuws
tips om de juiste bezorgpartner voor jouw versproducten te vinden
Banner - blog - versproducten

5 tips: Zo vind je de juiste bezorgpartner voor jouw versproducten

19-09-2021

Tijd en aandacht zijn twee van de belangrijkste ingrediënten voor versproducten. De liefde die achter kwalitatief goed eten zit moet doorlopen in de volledige product journey met bezorging als key player. Eten is een ervaring en deze moet te beleven zijn wanneer de klant zijn of haar product binnenkrijgt. Hoe helpt de ideale bezorgpartner mee aan het overbrengen van deze ervaring? Hierbij 5 tips:

Tip 1: Kies een snelle bezorgpartner

Voor versproducten is het ontzettend belangrijk dat ze snel geleverd worden. Sommige producten moeten immers bevroren of gekoeld bewaard worden om de kwaliteit te waarborgen, terwijl andere producten sowieso een beperkte houdbaarheid hebben. Voor deze producten is het belangrijk dat ze zo kort mogelijk in het logistieke proces zitten. 

Same en Next Day delivery biedt daarvoor een oplossing. Bij Trunkrs halen we alle pakketten ‘s ochtends op en leveren we deze ‘s avonds bij de consument. Hierdoor zit er maximaal 12 uur tussen het moment dat het product jouw magazijn verlaat totdat het bij de consument thuis is.

Tip 2: Kies een betrouwbare bezorgpartner

Niet alleen snelheid is een garantie voor een succesvolle bezorging, je moet ook een bezorgpartner hebben die betrouwbaar is en de producten bij de eerste afleverpoging bezorgt. Uit onderzoek blijkt dat een op de zeven pakketten niet op het vooraf aangegeven tijdstip wordt bezorgd. Dat betekent dat 15% van de pakketten te laat of op de verkeerde dag geleverd wordt. Voor de meeste versproducten heeft dit als resultaat de de producten weggegooid moeten worden omdat ze niet zo lang buiten de koeling en/of vriezer kunnen blijven. 

Kies daarom voor een bezorgservice met een hoog afleverpercentage. Trunkrs levert 99% van de pakketten af bij de eerste afleverpoging. Hierdoor kan de verspilling van jouw producten met wel 14% afnemen. 

Tip 3 : Kies een flexibele bezorgpartner

Betrouwbaarheid is niet de enige voorwaarde voor een hoog afleverpercentage, maar de flexibiliteit van de bezorgservice speelt ook een belangrijke rol. Door te kiezen voor een bezorgservice met een uitgebreide Track en Trace, weet de consument precies waar en wanneer deze het pakketje kan verwachten. Maar nog belangrijker; met een dergelijke Track en Trace kan het bezorgmoment nog aangepast worden gedurende de dag. Door de consument de mogelijkheid te geven om de voorkeuren door te geven, is de kans veel groter dat het pakket bij het eerste aflevermoment bezorgd wordt.

Trunkrs geeft consumenten volledige controle over hun bezorging in de uitgebreide Track en Trace. Dat uit zich o.a. in mogelijkheid van adreswijzigingen en afleveren bij door de consument gekozen buren.

Tip 4: Kies een bezorgpartner met vriezer mogelijkheden

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat een consument toch niet thuis is, of er onderweg iets gebeurt waardoor de bezorgroute niet voltooid kan worden. Een bezorgpartner met vriezers kan dan een uitkomst bieden. Het pakket kan ‘s nachts bevroren bewaard worden waardoor het de volgende dag nogmaals aangeboden kan worden.

Trunkrs heeft vriezers op alle depots staan waar de pakketten veilig opgeslagen zijn. Dit voorkomt verspilling omdat het pakketje de volgende werkdag nogmaals kan worden aangeboden.

Tip 5: Kies een bezorgpartner die gespecialiseerd is in food

Versproducten bezorgen is heel anders dan kleding, woonaccessoires of vrijetijdsproducten bezorgen. Met versproducten moet heel zorgvuldig omgegaan worden om het product in perfecte staat bij de consument te bezorgen, onzorgvuldigheid kan leiden tot verspilling van de producten. Daarnaast kan een bezorgpartner die in versproducten gespecialiseerd is ook beter met je meedenken over het vervoer en de verpakkingen. 

Ruim 40% van de webshops die bij Trunkrs zijn aangesloten leveren versproducten. Dit gaat van bevroren vlees tot kant-en-klaarmaaltijden. Voor ieder versproduct kunnen wij met je meedenken over een geschikte verpakking en onze drivers weten precies hoe ze met pakketten van foodwebshops om moeten gaan.

Ben jij klaar voor een upgrade?

Sneller, groener en vriendelijker jouw pakketjes dezelfde of de volgende dag in huis, dat is de Trunkrs upgrade. Met een afleverpercentage van 99% en een reviewscore van 4.7/5 kun je van Trunkrs een betrouwbare en klantgerichte bezorging verwachten. Daarnaast kan je binnen 7 werkdagen aangesloten zijn op ons systeem via onze eigen Trunkrs portal, of via Sendcloud, nShift, Pakketpartner of een van onze andere partners. Benieuwd wat de premium service van Trunkrs voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Get an upgrade. Go Trunkrs.