nieuws
trunkrs breidt bezorgingscapaciteit voor versproducten uit
Default Trunkrs News Image

Trunkrs breidt bezorgingscapaciteit voor versproducten uit

03-04-2020
Uitbreiding biedt foodsector meer mogelijkheden om gekoelde producten thuis te bezorgen 

Trunkrs, specialist in snelle bezorging, breidt de bezorgingscapaciteit voor versproducten per direct uit in heel Nederland. Het bedrijf biedt hiermee de foodsector, die in de huidige coronacrisis het aantal klanten in fysieke winkels ziet teruglopen, de mogelijkheid om hun producten bij klanten thuis te laten bezorgen. Zo kunnen winkeliers en leveranciers snel hun businessmodel aanpassen en wel operationeel blijven, ook al komen klanten minder vaak naar de winkel toe. De dienstverlening is opgezet in samenwerking met INAMOOD en kan ook door andere vers-leveranciers ingezet worden. Ook verschillende andere vleesleveranciers verzenden hun vleesproducten sinds deze week landelijk via Trunkrs. 

SAME DAY DELIVERY

Om verse producten te vervoeren zijn verschillende aanpassingen in het logistieke proces nodig. Zo heeft Trunkrs alle distributiecentra uitgerust met vriezers en worden speciale dozen met additionele koeling gebruikt tijdens de ritten zelf. Voor de versproducten zet Trunkrs de eigen ‘same day delivery’ in: de producten worden op dezelfde dag afgeleverd bij de klant als dat zij worden opgehaald bij de verswebshop of winkelier. Zo zijn de producten slechts kort onderweg en komen zij vers aan bij de consument.  

SAMENWERKING 

Inamood is blij met de samenwerking met Trunkrs. Manon Pauly, Online Business Developer bij INAMOOD B.V.: “Om de kwaliteit van onze producten te bewaken, worden al onze producten tot de kern ingevroren in maximaal 2 uur. Het is van groot belang dat onze producten niet de kans krijgen om weer te ontdooien tijdens transport. Diepgevroren voedingsproducten bij de mensen thuis leveren is niet zomaar een opgave. Maar onmogelijk komt niet in ons woordenboekje voor. Wij wisten dat wij het niet alleen kunnen, want wij hebben onze klanten hier ook bij nodig. De eerste vraag die wij onszelf namelijk stelde was; Wat als de klant niet thuis is bij levering? Wij zijn samen met Trunkrs deze uitdaging aangegaan en zijn tot de perfecte oplossing gekomen!”

“Trunkrs heeft op alle depots vriesunits geplaatst. Is de klant niet thuis, dan neemt Trunkrs het pakket mee terug naar het dichtstbijzijnde depot en plaatst deze direct in de vriesunit. Deze pakketten worden met vrieswagens opgehaald en gecontroleerd om opnieuw uitgeleverd te kunnen worden bij een nieuwe bestelling. Op deze wijze gaat niks verloren en zullen wij samen met Trunkrs altijd zorg dragen voor onze producten en verspilling tegengaan.”

VERSNELDE IMPLEMENTATIE 

De actuele ontwikkelingen waarbij consumenten wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven, bracht de samenwerking tussen INAMOOD en Trunkrs in een stroomversnelling. Manon Pauly: “Door de huidige turbulente tijden heeft Inamood snel geschakeld om alvast een light versie van de webshop te lanceren, zodat iedereen genoeg voorraad heeft om lekker thuis te blijven. Dit is niet het eindstation, maar wel een goed begin.”  

“Wij waren inderdaad al bezig om onze dienstverlening voor de foodsector te optimaliseren” zegt Jan Wijn, CEO van Trunkrs. “We zagen dat de vraag naar bezorging van versproducten explosief toenam en tegelijkertijd de retail het steeds zwaarder kreeg, daarom hebben we samen met Inamood de implementatie versneld. Dankzij de vriesmogelijkheden in onze distributiecentra en de gekoelde verpakkingsmaterialen voor de bezorging, kunnen we voldoen aan de groeiende vraag. We hopen zo ook de winkeliers te kunnen ondersteunen bij hun omslag naar thuisbezorging.”