nieuws
trunkrs ontvangt investering van set ventures voor verdere verduurzaming
Trunkrs Management Team

Trunkrs ontvangt investering van SET Ventures voor verdere verduurzaming bezorgdienst

27-10-2020

Amsterdam/Utrecht - Trunkrs, specialist in Same Day en Next Day delivery, heeft een nieuwe investeringsronde van EUR 2,2 miljoen succesvol afgerond. SET Ventures leidt de investeringsronde, waar ook Ponooc aan deelneemt. Dankzij deze investering zet Trunkrs de volgende stappen in de verduurzaming van het bezorgproces. De investering komt bovenop de EUR 3,5 miljoen die het bedrijf eind 2019 al ophaalde bij het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en Ponooc.

Trunkrs verovert sinds enkele jaren in enorm tempo de Nederlandse markt voor ‘Same Day’ en ‘Next Day’ pakketbezorgingen door zijn premium service richting zowel webshops als hùn klanten. Het bedrijf biedt niet alleen snelle en betrouwbare levering, maar heeft ook als missie alle pakketbezorgingen duurzaam te maken.

Jan Wijn, CEO van Trunkrs: “Met de groei van de e-commercemarkt neemt ook het aantal bezorgbewegingen toe, met alle gevolgen voor milieu en omgeving van dien. Wij zijn overtuigd dat pakketbezorging klantvriendelijker, slimmer en duurzamer kan. We zijn trots dat we goede partners als SET Ventures, Ponooc en AKEF aan ons weten te binden. Nu is het tijd de volgende stappen te zetten in het verder verduurzamen van onze bezorgservice”

100% Uitstootvrij bezorgen

Met de opbrengsten van deze ronde zal Trunkrs zijn unieke positie binnen de Nederlandse Same Day en Next Day bezorgingsmarkt verder versterken en uitbreiden. Met 99% tijdige leveringen en met veruit de hoogste Trustpilot-score van alle Nederlandse bezorgdiensten, onderscheidt Trunkrs zich door zijn snelheid, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en duurzaamheidsdoelstelling. Het is de ambitie om in 2022 100% uitstootvrij te kunnen bezorgen. Dit alles is mogelijk door het innovatieve softwareplatform dat alle betrokkenen gedetailleerd inzicht geeft in de gehele bezorgketen en hiermee het optimaal dynamisch plannen van pakketbezorgingen mogelijk maakt. Daarnaast profiteert Trunkrs van een slim ‘asset-light’ businessmodel waarbij de flexibele schil van bezorgpartners snel op- en afgeschaald kan worden, afhankelijk van de drukte. Dankzij Trunkrs worden er 30% meer kilometers gereden met bestaande wagens, waardoor vervanging door elektrische modellen financieel aantrekkelijk wordt.

Wijn vervolgt: “SET Ventures heeft bewezen expertise in het internationaal opschalen van technologiebedrijven en een breed netwerk binnen de elektrische laadmarkt. Ponooc heeft een uitgebreid netwerk binnen de duurzame mobiliteit. Met hun ervaring en expertise zullen deze partners onze groei- en elektrificeringsambitie zeker helpen versnellen.”

Julia Padberg, Principal bij SET Ventures: “Jan en zijn team brengen de werelden van e-commerce, logistiek en IT samen en spelen vroeg in op de groeiende markttrend richting elektrificeren van transport, waardoor wij een enorme verdere groei van Trunkrs voorzien. Hierbij kan Trunkrs een interessante positie nemen in het verbinden van mobiliteit met het energiesysteem van de toekomst.”

Huidige investeerder Ponooc nam ook deel aan deze ronde. Max van Zoest: “In de bezorgingsmarkt zijn snelheid, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en in toenemende mate duurzaamheid de basis voor succes. Trunkrs heeft zich al sterk bewezen op de eerste drie gebieden en kan zich met de investeringen van AKEF en SET Ventures verder ontwikkelen als voorloper in duurzame bezorging. Hierbij zien wij kansrijke samenwerkingen tussen Trunkrs en andere Ponooc ventures zoals Dockr.”

Over Trunkrs:

Trunkrs is een aanbieder van  pakketbezorging. Met Trunkrs wilden de oprichters de pakketbezorging in Nederland klantvriendelijker en duurzamer maken. Ze zagen dat er weinig aandacht was voor de wensen van de ontvanger in het bezorgproces, terwijl de bezorging een bepalend moment is in de customer journey van het online bestellen. Ook zagen ze dat webshop personeel leed onder het toenemende nachtwerk door de groeiende vraag naar Next Day Delivery. Trunkrs loste dit op door de ochtend ná de bestelling pas op te halen, zodat de bestellingen in de ochtend kunnen worden ingepakt. Trunkrs maakte bezorging sneller, flexibeler, betrouwbaarder, vriendelijker en duurzamer. Hiermee bleken ze voor honderden webshops en duizenden consumenten de pijnpunten in bezorgland te adresseren. Sinds de oprichting in 2015 is het bedrijf hard gegroeid. In 2019 groeide Trunkrs met vijfhonderd procent en in 2020 zetten ze deze steile groei door. Komend jaar wordt deze groei doorgezet in Nederland en ook daarbuiten. Voor meer informatie, zie: www.trunkrs.nl.

Over SET Ventures:

Het in Amsterdam gevestigde SET Ventures investeert sinds 2007 in Europese technologiebedrijven die een impact hebben op het energiesysteem. De nadruk van SET ligt op investeringen in bedrijven die slimme software of diensten leveren in verschillende sectoren die nu onderdeel aan het worden zijn van het schone en slimme energiesysteem van de toekomst. Voor meer informatie, zie www.setventures.com.

Over Ponooc:

Ponooc is het venture capital fonds van de familie Pon. Ponooc investeert sinds 2014 in Europese startups gericht op duurzame mobiliteit en energie en is onder andere bekend door investeringen in Swapfiets, Tranzer en Check. Voor meer informatie, zie www.ponooc.vc

Over het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF):

Het AKEF is opgericht in 2014 door de stad Amsterdam. Het fonds investeert in projecten die een positieve impact hebben op energiebesparing, duurzame energieopwekking, energie-efficiëntie en circulariteit. De investeringen leiden tot een aantoonbare CO2-reductie binnen de regio Amsterdam. Het fonds wordt beheerd door e3 Partners. Voor meer informatie, zie www.akef.nl