nieuws
vanavond besteld morgen geleverd zonder avondploeg
Default Trunkrs News Image

Vanavond besteld; morgen geleverd. Zonder avondploeg.

17-12-2019

Stel, je hebt een goed draaiende webshop en je wilt je klanten ‘tot 23.59 uur besteld is morgen geleverd’ kunnen bieden. Je nachtploeg pakt de laatste orders in en je bezorgdienst geeft je een late ophaaltijd. 'Klinkt goed', hoor ik je denken. 'Zeker voor je conversie.' Toch rijst de vraag: is het wel écht zo’n goed idee om gebruik te maken van nachtwerkers? Er kleven namelijk nogal wat nadelen aan.

KEERZIJDE

Grote online partijen die ook in de avonduren veel bestellingen verwerken, lopen steeds vaker tegen het probleem aan dat ze moeilijk personeel kunnen krijgen voor de nachtdienst. Doordat het steeds duidelijker wordt dat ‘s nachts werken een negatieve impact heeft op de gezondheid van mensen. En ook de consument vraagt zich af: ‘Wil ik eigenlijk wel dat anderen ‘s nachts moeten werken om mijn bestelling de volgende dag te bezorgen?’ De keerzijde van ‘tot 23.59 uur besteld is morgen geleverd’ wordt dus door alle partijen gevoeld.

BEWUSTWORDING

Gelukkig zijn grote online partijen en consumenten zich in toenemende mate bewust van deze keerzijde. Dat heeft twee oorzaken:

1. Nachtwerk heeft een hoger ziekteverzuim tot gevolg, wat extra kosten met zich meebrengt. 2. Grote online partijen worden steeds vaker aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

MAAR MOETEN WE DAN HELEMAAL NIET MEER ‘TOT 23.59 UUR BESTELD IS MORGEN GELEVERD’ WILLEN?

Jawel. Gelukkig is er een oplossing waarbij je de klant die snelle bezorging kunt blijven bieden. Een oplossing die uiteindelijk misschien zelfs wel goedkoper is en zéker beter voor de gezondheid van je mensen.

MAAR, HOE DAN?

Je bent er al wanneer je - naast je vaste bezorgdienst - gebruik maakt van een Same Day delivery-netwerk met een geconsolideerde pick up route in de ochtend. Zoals die van Trunkrs. Dat werkt zo: ‘s ochtends pak je de late bestellingen van de avond ervoor in. Vervolgens geef je de pakketten mee met de pick up route in de ochtend. Deze worden diezelfde avond nog afgeleverd. Zo ervaart je klant nog steeds ‘vandaag besteld is morgen geleverd.’ Bovendien is het op deze manier goedkoper dan wanneer je ‘s nachts mensen aan het werk moet zetten want je betaalt geen toeslagen. En het is beter voor de gezondheid van je medewerkers. Kortom: je bent maatschappelijk verantwoord.

MEER WETEN OVER VROEGE PICK UP ROUTES?

Wil jij weten wat een pick up route in de ochtend voor jouw maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering kan doen? Bel ons gerust. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Wij zijn Trunkrs.