nieuws
wat overlevers goed doen
Default Trunkrs News Image

Wat ‘overlevers’ goed doen

24-03-2020

Op dit moment verkeren we in een wereldwijde crisis door het Corona virus. Inmiddels heeft het virus ook Nederland volop geraakt. Met ingrijpende gevolgen voor de samenleving en de economie. Tegen een dergelijke pandemie kun je als ondernemer niets doen. Toch zijn we in het verleden wel vaker met een recessie geconfronteerd - denk aan die van 2007 - waar sommige bedrijven schijnbaar moeiteloos doorheen laveerden. Wat deden deze ondernemers anders dan hun minder fortuinlijke collega’s? En wat kun jij als online retailer hiervan leren om de huidige crisis te overleven? Consultancybureau McKinsey publiceerde een onderzoek over dit onderwerp.

WAT OVERLEVERS CONCREET KUNNEN DOEN

De vraag is nu: we staan waar we staan, wat is onder de huidige omstandigheden het beste om te doen? Laten we dus kijken naar wat je op dit moment kunt doen om de recessie te overleven. We geven je enkele tips.

4 tips om de recessie te overleven:

  1. Kies voor de aanval; investeer in je marketing & sales.

  2. Kijk opnieuw naar je waarde propositie; loopt je fysieke winkel minder hard? Verleg dan je focus naar online verkopen.

  3. Investeer in nieuwe markten, bijvoorbeeld door je assortiment te verbreden.

  4. Houdt het niveau van je service hoog.

EN HOE ZIT HET MET JE BEZORGSERVICE?

Je service niveau hooghouden betekent dat je - naast een goede customer service - ook het niveau van je bezorging kunt gebruiken om te winnen. Vooral in tijden van onzekerheid zijn betrouwbaarheid en snelheid cruciaal. Wil jij een keer sparren over hoe je jouw service de komende tijd op peil kunt houden? Neem dan contact met ons op.