nieuws
webshops kiezen steeds vaker betere vervoerder
Default Trunkrs News Image

Webshops kiezen steeds vaker betere vervoerder

03-12-2019

Recent werd bekend dat PostNL pakketjes in plaats van twee keer nog maar één keer aanbiedt bij de klant. Hiermee hebben klanten die hun aflevering missen twee keer pech. Ze hebben hun bestelling later dan bedoeld in huis én ze moeten hun pakket zelf gaan ophalen. Terwijl je juist online bestelt om het gemak. Dit leidt tot een toenemende ontevredenheid bij consumenten, die hier de webshops op aankijken.

TEGENSTELLING

Aan dit probleem liggen twee stromen ten grondslag die niet parallel lopen. Aan de ene kant zien we het aantal online aankopen elk jaar verder toenemen. En dat de service verwachtingen van de consument navenant meegroeien. Aan de andere kant zien we dat veel grote vervoerders focussen op efficiency en het verlagen van de kosten. PostNL gaat nu nog maar één keer per dag bij de klant langs alvorens het pakket bij een afhaalpunt te droppen. Waarna de klant zelf maar moet zien hoe hij zijn pakket thuis krijgt. Het resultaat is dat de consument juist meer in plaats van minder moeite moet doen om zijn pakket in handen te krijgen.

KLANT WIL INVLOED OP BEZORGPROCES

Het vervelende voor online ondernemers en voor de consument is dat de behoeften van de klant niet centraal staan in dit proces. Want de consument vindt een snelle levering belangrijk. En hij wil zelf invloed kunnen uitoefenen op het bezorgproces. Om deze reden zien we steeds meer webshops kiezen voor vervoerders die de klant écht centraal stellen in hun proces, zoals Trunkrs, die afleveren in de avond en de ontvanger de mogelijkheid biedt om aflevermoment of -locatie te veranderen. Voor deze vervoerders is het bijdragen aan de optimale customer journey juist hun onderscheidend vermogen. Hier valt dan ook winst te halen voor online ondernemers die het belang van hun klanten voorop stellen. Want consumenten maken hun keuze steeds meer ook op basis van de services die ze kunnen verwachten.

MEER WETEN?

Check vooral ons whitepaper over piekperiodes!

Weten wat we doen? Klik hier om meer te weten over onze diensten!