nieuws
same en next day delivery belgie met trunkrs
Trunkrs België Bus

Trunkrs bezorgt nu ook in Vlaanderen

08-04-2021

The word is out: Trunkrs bezorgt nu ook in Vlaanderen. Hierdoor kunnen Belgische consumenten ook gebruiken maken van de Same Day en Next Day delivery van Trunkrs. Ze hebben hun pakketje sneller, groener en vriendelijker dezelfde of volgende dag al in huis. Dit is interessant voor jou als webshophouder omdat de Belgische markt een afzetmarkt met veel potentie is. E-commerce is momenteel in België sterker aan het groeien dan in Nederland. Daarnaast winkelt 87% van de Belgische consumenten graag bij een Nederlandse webshop. 

Wanneer je gaat verzenden naar Belgie, is het belangrijk om de voorkeuren van de Belgische consument scherp te hebben:

  • 88% van de Belgische consumenten koopt voornamelijk online vanwege het gemak, ze willen de deur niet uit om het product snel in huis te hebben. 

  • Daarnaast kan 47% overgehaald worden tot aankoop bij een snelle bezorging. 

Same Day en Next Day biedt uitkomst

De Same Day en Next Day delivery van Trunkrs biedt daarvoor een uitkomst. Zo hebben Belgische consumenten hun bestelling altijd binnen 24 uur in huis. Dat is zo’n 1 tot 3 dagen sneller dan bij andere bezorgdiensten. Dit geeft jou als Nederlandse e-commerce ondernemer de kans om je steviger te profileren op de snelgroeiende Belgische e-commercemarkt.

Daarnaast hechten Belgische consumenten veel waarde aan hun bezorgervaring. 93% wil zelf de regie hebben over het adres, het tijdstip, de statusupdates en burenlevering. Meer dan de helft van de Belgen waardeert het namelijk niet als hun pakketje zomaar bij de buren wordt afgeleverd. In de tabel hieronder zie je welke voorkeuren er per bezorgservice beschikbaar zijn:

Met Trunkrs geeft je jouw Belgische consumenten de regie terug over hun pakketje.

  •  Dankzij Same Day en Next Day delivery  hebben ze hun pakket binnen 24 uur in huis 

  • Het afleverpercentage van 99% resulteert in een sterke klanttevredenheid voor jouw webshop en grote kans op herhaalaankoop. 

  • In de Track en Trace kunnen ze al hun voorkeuren aangeven rondom het adres, het tijdstip, de statusupdates en burenlevering. 

Kortom, de bezorg-upgrade van Trunkrs sluit naadloos aan op de behoefte van Belgische consumenten!

Kosten per pakket

De kosten om te verzenden naar Belgie hangen af van het aantal pakketten en het type pakketten. Trunkrs gaat uit van een minimaal aantal pakketten per week. Hoe meer pakketten jouw webshop per week verstuurt, hoe lager de prijs per pakket is. Daarnaast kan het zijn dat er toeslagen zijn voor jouw pakketten. Je zult een klein beetje meer betalen voor pakketten die zwaarder zijn dan 10 kg of groter dan 60x40x40cm.

Meer weten over de kosten per pakket? Bekijk onze tarieven.

Verschil tussen Trunkrs en andere bezorgservices

In het schema hieronder staat per vervoerder uitgesplitst wat de levertijden, betrouwbaarheid en review score is. Daarnaast kun je zien welke voorkeuren de consumenten kunnen aangeven in de Track en Trace.

Trunkrs FactSheet

Hoe koppel je jouw webshop met Trunkrs?

Binnen enkele minuten heb je jouw webshop aan Trunkrs gekoppeld. Dat kan via 2 manieren: 

  1. Werk je samen met Paazl, Sendcloud, nShift of Pakketpartner? Dan kun je ons via hun systeem heel eenvoudig selecteren als vervoerder. 

  2. Ook kun je gebruik maken van een custom-made integratie: de API V2. Als je met ons gaat starten krijg je een uitleg van deze integratie en helpen we je met de koppeling indien gewenst.

Starten met Same day Delivery van Trunkrs?

Wil jij ook gebruik maken van Same en Next Day Delivery van Trunkrs? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen welke optie het best bij jouw situatie aansluit.