nieuws
dankzij trunkrs wordt onze premium ossenhaas nu tot aan de voordeur bezorgd
Default Trunkrs News Image

Dankzij Trunkrs wordt onze premium Ossenhaas nu tot aan de voordeur van de consument gebracht.

14-05-2020

Manon is online business developer en projectbegeleider bij Lodewijks Meat, een internationale groothandel in vlees. Ruim een jaar geleden kwam Manons’ baas met een groots idee bij haar. Het was zijn lang gekoesterde wens om zijn premium Ossenhaas - dat tot dan toe alleen via de betere restaurants op het bord van de consument belandde - rechtstreeks te gaan leveren aan particuliere liefhebbers van het malse stukje vlees. Of Manon hier een plan voor kon bedenken?

EVEN SLIKKEN …

“Ja, ik moest wel even slikken toen mijn baas dit verzoek op mijn bordje neerlegde”, bekent Manon lachend. “Er zaten namelijk nogal wat logistieke haken en ogen aan zo’n compleet nieuw business model. In de eerste plaats was ons toenmalige business model gericht op het beleveren van restaurants. Om particulieren de mogelijkheid te bieden hun bestelling bij ons te plaatsen, zouden we een online strategie en een bijbehorende webshop moeten ontwikkelen. Daar kwam nog bij dat ons product door middel van koeling continu op een bepaalde temperatuur gehouden moet worden om vers en in tip top conditie te blijven. En dan was er nog een laatste puntje: hoe gingen we ons product in hemelsnaam bij klanten door heel Nederland thuis krijgen?”

FLEXIBELE BEZORGPARTNER

Genoeg uitdagingen dus voor Manon om mee aan de slag te gaan. “Toen we onze online strategie eenmaal hadden uitgestippeld, vervolgt Manon, zijn we ons gaan oriënteren op een bezorgpartner die de bestellingen naar de klant zou kunnen brengen. Voor ons was de keuze voor Trunkrs al snel gemaakt. Trunkrs was namelijk de enige bezorgservice die actief met ons mee dacht over de vraagstukken waarvoor we ons geplaatst zagen en die concrete antwoorden kon geven. Ze speelden heel goed in op onze behoefte en hebben ons voor wat de bezorging betreft volledig ontzorgd.”

OPLOSSINGSGERICHT

“Een van die problemen was dat ons product vers is en bijvoorbeeld niet zomaar ergens in een depot opgeslagen kan worden zonder dat het gekoeld wordt. Het vlees wordt in speciale isolatieboxen geleverd met daarin een afgepaste hoeveelheid droogijs. Het is dus cruciaal dat het vlees niet langer dan een bepaald aantal uren onderweg is voordat het de klant bereikt. Wij moesten voor het vervoer van ons product dus volledig kunnen vertrouwen op de kundigheid en flexibiliteit van onze bezorgpartner. Dat Trunkrs bereid was heel ver te gaan in het meedenken met ons, blijkt wel uit het feit dat Trunkrs vries units heeft geplaatst op al hun depots in iedere provincie in Nederland. Mocht een zending met droogijs nu niet direct uitgeleverd kunnen worden, bijvoorbeeld omdat de klant niet thuis is op het moment van bezorging, dan gaat de zending rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde vries depot. Daar kan het optimaal gekoeld blijven om de volgende dag alsnog aangeboden te worden aan de klant.”

TOT AAN DE VOORDEUR

“Begin maart hebben we onze website gelanceerd en het loopt nu al als een dolle”, besluit Manon enthousiast. “Er zijn zelfs al klanten die een tweede en derde bestelling bij ons hebben geplaatst. Dankzij Trunkrs wordt onze premium Ossenhaas nu netjes op de afgesproken tijd tot aan de voordeur van de consument. Zeker in deze Corona-tijd is het online kunnen bestellen en thuis genieten van een stukje restaurantkwaliteit vlees een toegevoegde waarde voor de consument.”