nieuws
hoe verdedig jij je tegen buitenlandse concurrenten
Default Trunkrs News Image

Hoe verdedig jij je tegen buitenlandse concurrenten?

02-09-2019

E-commerce wordt steeds internationaler, aangemoedigd door de Europese Commissie die allerlei belemmeringen voor internationaal handelsverkeer weghaalt. Platforms zoals Amazon kunnen hierdoor webshops een verkoopkanaal bieden om hun producten ook in Nederland te verkopen. Gevolg: steeds meer partijen vissen in dezelfde vijver. En de consument bestelt vaker bij een buitenlandse webshop. Hoe kun jij er nu voor zorgen dat de Nederlandse consument de voorkeur geeft aan jouw webshop?

ZORG DAT JE AANTREKKELIJKER BENT VOOR DE CONSUMENT

Vaak hebben buitenlandse webshops een bijzonder assortiment met producten die wij hier niet beschikbaar hebben (substitutie). Of ze hanteren lagere prijzen voor producten die wel op de Nederlandse markt beschikbaar zijn, denk aan een Alibaba. Hoe kun je als Nederlandse webshop ondernemer concurreren met deze buitenlandse partijen? Bij voorkeur zonder zelf je prijs naar beneden te moeten brengen. De eerste vraag die je je daarbij moet stellen is: ‘Wat maakt mij nu anders en aantrekkelijker voor de Nederlandse consument?’ Hiertoe kun je je op drie punten onderscheiden:

1. TOEGANKELIJKHEID EN ZEKERHEID

Met een Nederlandstalige partij is het nu eenmaal makkelijker schakelen. Klanten kunnen jou in het Nederlands aanspreken mochten ze vragen hebben of wanneer er iets aan de hand is met hun bestelling. Van een Nederlandse partij weet de consument bovendien hoe deze omgaat met zaken als service, garantie en kwaliteit. Bij een buitenlandse partij moet je dit als consument nog maar afwachten.

2. SNELHEID VAN LEVERING

Snel leveren wordt steeds belangrijker voor de consument. Dit is voor een buitenlandse partij veel moeilijker. Zij hebben al snel 3 tot 4 dagen nodig voor levering in Nederland. Hierop kun je je dus onderscheiden als Nederlandse webshop ondernemer. Zeker als je hier extra op inzet door je klanten Same Day Delivery te bieden. Maak hier gebruik van want de concurrentie zit niet stil. Een platform als Amazon werkt al met een eigen warehouse in Nederland, waardoor ze de volgende dag al kunnen leveren.

ZO BLIJF JE DE CONCURRENTIE VOOR

Wil jij je onderscheiden op snelheid en klantvriendelijkheid? Dat kan! Bijvoorbeeld door je klanten Same Day Delivery van Trunkrs te bieden. Vanochtend besteld = vanavond geleverd. Bekijk Trunkrs.nl voor meer informatie.