nieuws
piek 2022 snel opschalen multi carrier strategie
Multi Carrier piek 2022

E-commerce piek 2022: snel opschalen met een multi carrier strategie

11-10-2022

De drukste periode van het jaar staat voor de deur. De piekperiode kan een grote positieve impact hebben op jouw webshop omzet. Zo wordt verwacht dat de opmars naar de feestdagen vergelijkbare omzet resultaten gaat geven als de coranapiek van maart 2022.  Veel mensen denken bij de piekperiode aan de feestdagen maar de piekdrukte neemt al toe vanaf vanaf Halloween (31 oktober) en bevat dagen zoals Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerst.

Top 3 redenen om tijdens de piek 2022 een multi carrier strategie in te zetten.

1. Flexibele bezorgopties

Door het toenemende aantal bestellingen wil jij flexibel zijn in je verzendmethodes. Met een multi carrier strategie kan jij snel opschalen in drukke tijden.

2. Risico verspreiden voor je webshop

Je bent minder kwetsbaar omdat jij de bezorging verspreid over verschillende bezorgservices. De ene bezorgservice kan in nood een vangnet vormen voor de andere bezorgservice, indien deze bijvoorbeeld geen capaciteit meer heeft om te leveren. Wanneer je samenwerkt met een verzendplatform zoals Sendcloud ben je flexibel en kun je snel switchen tussen bezorgerpartners.

3. Snelle pakketbezorging

Door een Same en/of Next Day Delivery partner aan jouw bezorgopties toe te voegen, zorg jij ervoor zorgen dat pakketjes sneller aankomen bij je klant. Zo kan je met Same Day bezorging op je website communiceren: “Vandaag besteld is vanavond in huis”. Steeds meer webshoppers verwachten die snelheid. Zo verwacht 58% van de Nederlandse consumenten dat levering op dezelfde dag mogelijk is als een bestelling voor 12:00 uur wordt gedaan. En, steeg in 2021 de vraag naar Same Day Delivery met 69%.

Nog meer voordelen van een multi carrier strategie

Een multi carrier strategie biedt op veel fronten een voordeel voor webshops. Door met meerdere bezorgpartners te werken, bied jij jouw klanten de kans om te kiezen welke bezorgservice het beste bij hen past. Zo kan je de totale verzendkosten verlagen, verhoog je de klanttevredenheid en optimaliseer je de customer journey.

Wil jij pieken deze piekperiode?

Schakel een betrouwbare Same & Next Day Delivery Partner in.

Trunkrs biedt de meest betrouwbare bezorging van Nederland. Dat zeggen wij niet zomaar. Onze klanten waarderen ons standaard met een 4,7/5 op Trustpilot. Daarnaast leveren wij 99% van onze bestellingen op tijd bij onze klanten, bij de eerste bezorgpoging. 

Jouw multi carrier strategie snel up and running met Trunkrs.

Trunkrs toevoegen aan jouw multi-carrier strategie is bovendien gemakkelijk en snel: binnen zeven dagen is jouw webshop aangesloten op Trunkrs en kunnen wij beginnen met het bezorgen van jouw pakketten. Bovendien kun je via ons portal eenvoudig zendingen toevoegen, bijhouden en controleren. Lees nu alles wat je moet weten over de multi carrier strategie. Hoe jij succesvol deze strategie implementeert en waar je rekening mee kan houden.  Download de whitepaper hier.